fbpx

Bach virágterápia

Ha szelíd, és garantáltan mellékhatásoktól mentes gyógymódra vágysz, akkor a Bach virágterápia egy remek lehetőség. Alkotója, Dr Edward Bach, a természet erejét vitte át cseppjeibe napoztatásos, vagy forralásos technikákkal.

Bach virágterápia
Bach virágterápia – napoztatásos módszer

A 38 féle készítményt különböző lelkiállapotokhoz rendelte. Habár a terápia nem oly régi (az 1930-as években került kidolgozásra), mégis óriási népszerűségnek örvend, világszerte elterjedt és fennmaradt.

Tulajdonképpen az ősi gyógyító rendszerek, mint amilyen a Hagyományos Kínai Orvoslás, vagy az indiai Ájurvéda, szintén úgy tartják, hogy a különböző érzelmi állapotok, ha nincsenek rendesen feldolgozva, hosszú távon betegséghez vezetnek. Például a szomorúság, bánat, tartós fennállás esetén depresszióhoz vezethet. A düh és a harag pedig emeli a vérnyomást, és a májat támadja meg… és még sorolhatnánk tovább.

Szóval az érzelmek és a betegségek társítása több ezer évre nyúlik vissza. Bach doktor a természetben keresett növényeket, amelyeket 38 féle különböző lelkiállapothoz rendelt. Több csoportra osztotta az érzelmeket, és a csoportokon belül tovább részletezi őket. Így például van “félelem” elleni csoport. De azon belül más esszencia tartozik ahhoz a félelemhez, ha valami konkrét dologtól/embertől félünk, és más, ha félelmeinknek nincs tárgya (ez utóbbit szorongásnak nevezzük).

A Bach virágterápia segít a negatív lelkiállapotok feloldásában, ily módon életünkben könnyebben tudunk előre haladni, és ha az érzelmi blokkokat feloldjuk, akkor megelőzhetjük testi tünetek kialakulását.

Ha azonban már vannak testi tünetek, akkor is alkalmazhatók a cseppek, elősegítik a gyógyulást.

A Bach virágterápia nagyszerű kiegészítése az asztrológiai elemzéseknek. Ha úgy érezzük életutunkban elakadtunk, nehéz döntés előtt állunk, vagy problémák adódtak az életünkben valakivel, az asztrológia segítségével utat tudok mutatni egy olyan megoldás felé, amely minden érintett előnyére válhat. Ehhez azonban változni/változtatni szükséges. Méghozzá annak, aki hozzám fordult, mert nála van a “megoldás kulcsa”. Én csak az utat tudom megmutatni, a lépéseket mindenkinek magának kell megtennie. Ahhoz azonban, hogy az elindulást segítsem, és a haladást támogassam, a Bach virágcseppek segíteni tudnak.

Bővebben az asztrológiáról itt tudsz olvasni: Kínai asztrológia

Ha úgy érzed, hogy Neked is segítene, vedd fel velem a kapcsolatot akár már most:
https://balazstunde.com/kapcsolat/

A szerek kiválasztásánál mindig azt a kérdés kell feltennünk, hogy hogyan érzem MOST magam? és az aktuális lelkiállapothoz tartozó esszenciákat kiválasztani. Tehát, nem úgy  választok, hogy “jaj, decemberben annyira depis voltam, jó lenne valami ellene, igaz most március van, szépen süt a nap, és jobb a kedvem is sokkal”. Ha a következő decemberben megint érzem, hogy kezd lefelé ívelni a hangulatom, na akkor kell MAJD olyan eszenciát választani, ami a szomorúság/bánat/depresszió ellen dolgozik. Mindig a jelen pillanatot tartjuk szem előtt, az alapján választunk.

Általában az ember többféle eszenciát is kiválaszt. Ilyenkor rangsorolni kell, hogy melyik az az érzés, ami a leginkább zavar? A leginkább változtatni szeretnék rajta? Általában maximum 5-6 fajta cseppet teszünk egy esszenciakeverékbe. Tiszta vízben, napi 3-4 alkalommal bevéve 1 üvegcse körülbelül 1 hónapig elég. Akkor újra magunkba kell nézni: hogyan érzem MOST magam? Mi változott? Van, ami marad, és van, ami változik. Kell-e még új keverék? Ha igen, akkor is nagyon valószínű, hogy változik az összetétele.

Előfordul, hogy valaki nem szívesen beszél az érzéseiről. Vagy nem erőssége szavakba önteni hogyan érzi magát. Ezekben az esetekben két segítségünk van: egy rövid teszt, amiben csak be kell jelölgetni, melyek azok az állítások, amik igazak rá. A másik: az eszenciákhoz tartoznak kártyák, a növények képeivel. Lehetséges a kártyák közül választani, és az azoknak megfelelő eszenciák kerülnek be a keverékbe.

Tudni szeretnéd Neked vajon mely virágesszenciákra lehet szükséged?
Töltsd ki az online virágválasztó tesztet ITT!

És vajon meddig kell ezeket szedni? Nos, attól is függ, hogy a negatív lelkiállapot milyen régóta áll fenn? Általában elmondható, hogy ahány éve fennáll, kb. annyi hónapig kell szedni az adott eszenciát, hogy át tudjuk hangolni magunkat. Tehát, ha csak pár hónapja érezünk valami rossz érzést, akkor elég lehet pár hétig szedni a cseppeket.

Bach virágterápia harmónia egyensúly
A Bach virágterápia segítségével harmóniába kerülhetsz Önmagaddal

Szeretnél még többet olvasni a terápiáról?
Összeszedtem egy bejegyzésben minden fontos tudnivalót, amit itt találsz: https://balazstunde.com/2020/10/01/minden-amit-a-bach-viragterapiarol-altalaban-tudni-erdemes/

Itt pedig egy videóban mondom el:
https://youtu.be/FYa46P8sCtg

Ha tetszett, kövess a közösségi média platformokon:

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close