fbpx

Masszázs

abhyanga

Ha valaki azt mondja nekem 3 évvel ezelőtt, hogy masszőr leszek, én csodálkoztam volna rajta a legjobban. A sors azonban úgy hozta, hogy a három éves természetes gyógymódok képzésünk során többféle masszázstechnikát is meg kellett ismernünk, ki kellett próbálnunk. Eleinte kissé fura volt egy idegen test érintése, de aztán hozzászoktam, sőt jó érzés volt nagyon, ahogy éreztem, hogy a tenyerem átmelegszik, és árad rajta keresztül az energia. De nagyon elfáradtam. A csoporttársaim viszont biztattak, hogy szuper a kezeim között feküdni, és foglalkoznom kellene a masszírozással.

Később jött a gondolat, mikor már az ájurvédával is megismerkedtem, hogy milyen klassz lehet az ájurvédikus olajos masszázs. Így kerestem olyan helyet, ahol ezt oktatják. És láss csodát, egy kedves régi természetgyógyász ismerősöm hirdetésébe futottam, aki pont ilyen masszázst tanít. Ágit (Dr Csizmadia Ágnes) nagyon hiteles oktatónak és természetgyógyásznak tartom, így örömmel utaztam le Szentesre, hogy elvégezzem nála a tanfolyamot.

Olyan technikát tanított nekünk, aminek alkalmazása során mély, lassú mozdulatokkal masszírozunk, sokszor a saját testsúlyunkat is latba vetve. Ily módon nem fáradunk el. Csodálatos élmény és feltöltődés volt maga a tanfolyam is. Azóta pedig, ha masszírozok, én magam is feltöltődök közben.

A masszázs nagyjából 2 órát vesz igénybe. A lábfejtől felfelé haladok a test első oldalán, majd félidőben megfordul a kedves vendég, és a hátsó oldalon is lábfejtől nyakig megmasszírozom. Ebben a masszázsban a fej, az arc és az intim részek nem vesznek részt. A mély, lassú mozdulatoknak köszönhetően a nyirokfolyadékok áramlása megindul, így testi szinten méregtelenítő hatása van. Közben a gondolatok elcsitulnak, az idegrendszer megpihen és feltöltődik. A visszajelzések alapján a vendégek egy mély relaxációs állapotba kerülnek, nem egyszer előfordul, hogy elszundikálnak a kezeim alatt. Ebben a pihentető állapotban a szervezet öngyógyító folyamatai beindulnak.

Ez nem egy beszélgetős masszázsfajta, a pihenésé, feltöltődésé a főszerep. A háttérben lágy, nyugtató és gyógyító hatású zene szól. (Úgynevezett mantrák, amikről itt olvashatsz többet.)

Így aztán nem csak testi szinten méregtelenítünk, hanem érzelmi szinten is.

Aki stresszes, rohanós, pörgős életet él, azoknak ajánlható leginkább ez a masszázstípus.

 

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close