fbpx

2022 szeptember a Kakas hava – kínai asztrológiai előrejelzés

Az “elég jó” jobb, mint a tökéletes


2022. szeptember 7-én átléptünk a Föld Kakas havába a kínai asztrológia szerint. Ebben a bejegyzésben az általános, mindenkit érintő hatások közül szeretnék néhányat kiemelni.
Lássuk hát, milyen lehetőségeket hoz és milyen csapdákat rejt ez a hónap…

2022 szeptember a Kakas hava a kínai asztrológia szerint
2022 szeptember a Kakas hava a kínai asztrológia szerint

1️⃣ Megértőbbek, elfogadóbbak, támogatóak leszünk – cserébe a mi kéréseink is megértő fülekre találnak. Nemet mondani viszont nehezebb lehet…
2️⃣ Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat jól jön, ha van valaki, aki megadja a kezdőlökést – a felkészülésben profik leszünk, minden részletet alaposan átgondolunk, kidolgozunk, de a kezdéshez tényleg kell most valaki
3️⃣ Tökéletességre törekszünk – bosszantanak a saját hibáink, hát még ha valaki szóvá is teszi őket! A hónap tanítása: lazuljunk kicsit bele, mi is hibázhatunk, ettől még elég jó amit csinálunk 🙂
4️⃣ Megérzésünk felerősödik: a “légből kapott ötletekre” mindenképp figyeljünk – szeptember határozottan kedvező időszak lesz íráshoz, kreatív tevékenységekhez
5️⃣ Tisztogatás, rendrakás, szépítgetés – fizikai és lelki értelemben is egy kicsit a rendrakásról fog szólni a hónap. Megnő az igényünk a kiszámíthatóság, a tiszta, világos helyzetek és kapcsolatok iránt is.

+ 1️⃣ Erre a hónapra a Bach virágterápiás esszenciák közül a Kisezerjófüvet ajánlom, ami segít meghúzni a határainkat és nemet mondani, ha arra van szükség.

1. Elfogadás, támogatás

A Föld Kakas havában, miként az anyaföld, mindannyian elfogadóbbak, támogatóbbak és megértőbbek leszünk. Ha van olyan kérésed, amivel eddig esetleg nem mertél előhozakodni, akkor azt javaslom, hogy most vegyél erőt magadon, és tedd meg, mert jó eséllyel pozitív fogadtatásra találsz.

Ugyanígy Te is megértőbb leszel másokkal, jobban el tudod fogadni mások nézőpontját is.

Nehézség lehet, ha Te vagy a főnök 🙂 ebben az esetben most nehezebb a számonkérés, és szigor alkalmazása, hiszen megérted a beosztottaid indokait.

Beosztottként pedig a megértés és elfogadás eredménye az lehet, hogy nem tudsz nemet mondani, amikor kellene, ezért túl sok minden szakad a Te nyakadba.

Mindkét esetben segít a Bach virágterápiából a Kisezerjófű esszenciája. Olvasd végig a bejegyzést, mert az utolsó pontban kifejtem bővebben, hogy konkrétan milyen esetekben érdemes alkalmazni.

2. “Ezen a földön mindenkinek megvan a maga kincse,
ami rá vár” – Paolo Coelho

Szeptember arról is szól, hogy megtaláljuk a rejtett tehetségünket, kincsünket. Ahogy a föld mélyére is le kell ásni, hogy megtaláljuk a drágaköveket, ugyanúgy kell mellénk valaki, aki segít a felszínre hozni, vagy legalábbis rávilágítani, hogy miben vagyunk mi tehetségesek.

Ami ugyanis magától értetődő és természetes számunkra, könnyen lehet, hogy különleges tehetség kívülről nézve. Szóval hallgassunk azokra, akik ismernek minket, és bátran kérjünk is tőlük segítséget.

A másik dolog, ami miatt jól jön a segítség, hogy hajlamosak leszünk megtervezni a tennivalóinkat (akár lépésről lépésre), csak éppen a kezdést halogatjuk.
Mintha várnánk valamire.
Vagy valakire.

Szóval érdemes lesz megkérni egy családtagot, barátot, kollégát vagy akár professzionális segítőt, hogy adja meg a kezdőlökést. Ehhez amúgy sokszor elég egy mondat, hogy “na, akkor lássunk hozzá”, és mi azonnal neki is látunk, sőt önállóan el is tudjuk végezni a feladatainkat. 🙂

3. Az elég jó jobb, mint a tökéletes

A Kakas havában előtérbe kerülnek a külsőségek: a szépség, egyediség, különlegesség. Ez vonatkozik a saját külsőnkre is, így a borbélyok és szépségszalonok jó forgalomra számíthatnak 😉 de vonatkozni fog a környezetünkre is.

A csinosítgatás, szépítgetés, új színek kipróbálása, mind-mind időszerű lesz. A tökéletességre törekszünk.

Két csapdára szeretném ezzel kapcsolatban felhívni a figyelmet:

 1. néha túl sok időt töltünk az apró részletekkel, a másik pedig, hogy
 2. rosszul viseljük a kritikát.

Van összefüggés… 😉 mivel most tényleg fontos lesz, hogy minden szép és jó legyen, ha valaki hibát talál bennünk vagy a munkánkban, az különösen fájdalmas tud lenni. Mondhatni kissé hiúak leszünk.

Megoldás:

 1. A Pareto elv alkalmazása, avagy a befektetett munka 20%-a már 80%-os eredményt hoz. Nem biztos, hogy azért a maradék 20%-ért a 100-hoz, érdemes még négyszer annyi időt rááldozni.
 2. Elfogadni, hogy mi is hibázhatunk, és ez így rendjén van. Fogadjuk a kritikát úgy, hogy tanulhatunk belőle, és persze amit tudunk javítsunk ki.

Miközben a tökéletességhez kerestem idézetet, egymásnak 100%-ban ellentmondó idézeteket találtam…

Felejtsd el a tökéletességet. Nincs időnk rá. A tökéletesség amúgy is elérhetetlen: az csupán legenda, csapda, egy mókuskerék. A maximalista hozzáállás megakadályozza az embereket abban, hogy befejezzék a munkájukat, de ami még rosszabb – gyakran abban is meggátolja őket, hogy egyáltalán elkezdjék. A maximalisták gyakorta már előre eldöntik, hogy a végeredmény sosem lesz kielégítő, így hát eleve meg sem próbálnak kreatívak lenni.” – Elizabeth M. Gilbert

Na, gondoltam, ez igen, ezzel egyetértek! Aztán megláttam ezt:

A tökéletesség iránti igyekezet az egyetlen valódi elégedettség.” – Sri Chinmoy

Na, mondom itt baj lesz, mert Sri Chinmoy egy komoly távolkeleti bölcs volt, akit igencsak tisztelek. Szóval vele is egyet tudok érteni.

Aztán Goethe egyik idézete oldotta fel bennem az ellentmondást:

“Tökéletesség az ég mértéke; tökéletességre törni: az emberé.”

4. Kreativitás, ötletelés, megérzések

Szeptember kedvez mindenféle kreatív tevékenységnek.
Én magamon azt vettem észre, hogy az ilyen hónapokban könnyebben megy az írás: csak úgy átfolyik rajtam az információ, mintha a “felhőből” szedném le. 🙂

Azt ajánlom Te is hallgass a “légből kapott ötleteidre”, megérzéseidre, mert csak akkor fogsz jó irányba haladni.
Bízz Magadban, és ha elbizonytalanodnál, akkor időnként csendesedj el.
Vond vissza a figyelmedet a külvilágból, fordulj befelé: hagyd, hogy letisztuljon, mit mond a belső hangod, és válaszd le, amit a külvilág sulykol beléd.

5. Tiszta, világos, egyértelmű helyzetek

Kicsit az önismeretről is szól ez a hónap.

Őszinte leszek: a Föld Kakas hava nem az önbizalmat támogatja…sőt lehet alapjaiban megrengeti. Hisz miket írtam eddig?

 • tökéletességre törekszünk, semmi nem elég jó;
 • halogatjuk a kezdést;
 • nem vesszük észre a saját belső értékeinket;
 • nem merünk nemet mondani…

Na de, ha visszaolvasod, mindenhol adtam segítséget is, hogyan kerekedj ezeken felül.
Ideje, hogy bizonyos mértékben szemléletmódot váltsunk és önvizsgálatot tartsunk.
Olyan emberekkel igyekezzünk magunkat körülvenni, akik támogatnak minket, segítenek elindulni, meglátják bennünk az erősségeket, és számíthatunk az őszinte, ugyanakkor tapintatos, építő jellegű kritikájukra.

Továbbá érdemes megtervezni a lépéseinket a jövőbeli céljainkhoz vezető úton: ez nem csak az önbizalmunkat, hanem a biztonságérzetünket is erősíti.

Összességében kívül-belül a letisztulást segítik a hónap energiái.

+1. Bach virágterápia: Kisezerjófű a szolgálat virága

Ha az alábbi állítások közül igaz Rád valamelyik:

 • túlságosan segítőkész vagy, sokszor a saját igényeidet háttérbe tolva inkább másoknak segítesz
 • nem igazán tudsz nemet mondani
 • előfordul, hogy csalódtál valakiben, de azért ha segítséget kér mégis segítesz
 • azonnal megérzed mit várnak el Tőled, szinte ki sem kell mondaniuk
 • néha azt érzed, hogy csak adsz és adsz, és nem kapsz semmit
 • nehezedre is esik pénzt elfogadni a segítségedért cserébe
 • bátortalan vagy, ha arról van szó, hogy mit szeretnél
 • sőt, sokszor Te Magad sem tudod…
 • megesik, hogy kihasználnak, vagy becsapottnak érzed Magad
 • nem nagyon tudsz kiállni Magadért

akkor a Bach virágterápiából a Kisezerjófű esszenciája segít Neked.

Hatására saját igényeidet szem előtt tartva tudod mikor adj, és mikor mondj nemet. Képes vagy úgy beilleszkedni közösségekbe,  hogy közben saját személyiségedet is megőrzöd. Ha segítesz örömmel és önzetlenül teszed, amikor viszont szükséges, lelkiismeret-furdalás nélkül mondasz nemet.

Kisezerjófű Bach virágterápia
Kisezerjófű Bach virágterápia

A legtöbb esetben a Bach virágterápiában több esszenciából álló keveréket szoktunk alkalmazni. Ha kíváncsi vagy, hogy Neked mely esszenciák lehetnének a segítségedre

Töltsd ki az online virágválasztó tesztet itt

Bővebben a Bach virágterápiáról pedig itt olvashatsz:
https://balazstunde.com/bach-viragterapia/

Összefoglalásul:
Szeptemberben, a Kakas havában, mindenki támogatóbb, elfogadóbb, megértőbb lesz. Ez mondjuk nem kedvez annak, hogy meghúzzuk a határainkat, és nemet mondjunk, amikor pedig arra lenne szükség. Emiatt a Kisezerjófű esszenciáját ajánlom a Bach virágterápiából.
Hajlamosak lehetünk megtervezni a tennivalóinkat, de elkezdeni már valahogy nem megy. Emiatt jó, ha van valaki, aki megadja a kezdőlökést, onnantól viszont már boldogulunk egyedül is.
A tökéletességre törekszünk kívül-belül, de most az a tanítás, hogy fogadjuk el: mi is hibázhatunk olyakor. Ne vegyük a szívünkre, ha valaki rávilágít egy-egy bakinkra.
A szépítgetés, tökéletesítgetés, rendrakás, letisztulás a környezetünkre és a kapcsolatainkra is vonatkozik.
Az intuíciónk felerősödik, bátran kövessük, jó irányba vezet, és kedvez a kreatív tevékenységeknek is.

Remélem hasznotokra válik ez az útmutató. Kellemes kora őszi napokat kívánok!

Szeretettel: Tünde 💚

Ez az általános érvényű előrejelzés útmutatást adhat, ugyanakkor nem helyettesíti a személyes konzultációt. Ha úgy érzed, hogy szeretnél jobban elmélyedni az önismeretben, és többet megtudni a saját horoszkópodról, várlak szeretettel személyesen vagy online konzultációra.

Jelentkezz be a hello@balazstunde.com email címen, telefonon (+36 30 175 7172) vagy messengeren.
További részletek érdekelnek? Kattints IDE.

Köszönet a fotókért a Canva-nak, Pixabay-nek és az Unsplash-nek.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close