fbpx

2022 május a Kígyó hava – kínai asztrológiai előrejelzés

A kompromisszumok ideje


2022. május 5-én átlépünk a Kígyó havába a kínai asztrológia szerint. Ebben a bejegyzésben az általános, mindenkit érintő hatások közül szeretnék néhányat kiemelni.
Lássuk hát, milyen lehetőségeket hoz és milyen csapdákat rejt ez a hónap…

2022 május a Kígyó hava a kínai asztrológia szerint

1️⃣ Mozgalmas hónapnak nézünk elébe – kisebb-nagyobb utazások várnak ránk
2️⃣ Diplomáciai érzékünk javul – könnyebben találunk kompromisszumot
3️⃣ Kommunikációs kihívások elé nézünk – félreértések, megszegett ígéretek viszont sajnos előfordulhatnak
4️⃣ Céljaink érdekében türelmesebbek és alkalmazkodóbbak leszünk
5️⃣ Megérzéseink felerősödnek – hallgassunk a belső hangunkra, főleg, ha az egészségünkről van szó

+ 1️⃣ Erre a hónapra a Bach virágterápiás esszenciák közül az Kisezerjófűt ajánlom, ami segít kilendülni az áldozatszerepből és néha nemet mondani.

1. “A világlátás az ember lelkét fölemeli”

Keleti Ágnes idézetével kezdem az e havi előrejelzést, mivel májusban az utazási kedv felerősödik. Aki amúgy otthon ülő típus, az is könnyebben megmozdul, kedvet kap a kiruccanáshoz.

Paradox módon lesznek viszont napok, amikor semmi kedvünk nem lesz kimozdulni, csak otthon szeretnénk ülni – lehetőleg egyedül. Mindannyiunknak nagyobb lesz rá az igénye, hogy legyen lehetősége egy kis elcsendesedésre, relaxációra.

A két érzés bár úgy tűnik ellentmond egymásnak, mégis inkább kiegészítik majd egymást.

2. “Az igazi diplomata az, aki úgy tud elküldeni melegebb éghajlatra, hogy szinte alig várod, hogy indulhass… “

🙂 Ismerted a viccet?

Nos, a Kígyó havában a mindannyiunknak ügyesebben megy majd a kommunikáció. Diplomatikusabban tudunk fogalmazni, könnyebben rendeződnek esetleges konfliktusaink.

Mondanivalónkat szebben, érthetőbben tudjuk megfogalmazni, ha szükséges több oldalról is el tudjuk magyarázni, hogy a fogadó fél biztosan megértse.

3. Megszegett ígéretek

Habár ügyesebben kommunikálunk, megeshet, hogy mégis csalódás ér bennünket.

Ennek oka két dologban gyökerezik.

  1. Vagy belehallottunk valamit a másik mondandójába, ami valójában nem hangzott el, csak mi szerettünk volna azt hallani, és nem tisztáztuk, nem kérdeztünk vissza rá;
  2. vagy azért kapjuk, mert mi sem tartottuk be korábban valamely ígéretünket. Ez utóbbi esetben próbáljunk visszagondolni, mikor tettünk ilyet. Ha áldozatnak érezzük magunkat, az tévút. A felelősségvállalás viszont enyhíti és rövidíti a konstelláció kellemetlen hatását.

Tehát, csalódások elkerülése érdekében igyekezzünk egyértelműen, világosan közölni a terveinket, (lehetőleg jó előre), hogy elkerüljük a félreértéseket. Illetve érdemes visszakérdezni, ha valamiben nem vagyunk biztosak.

4. Türelem rózsát terem

…és tényleg!

Céljainkért ebben a hónapban is megdolgozunk, de míg áprilisban inkább a minden akadályt lesöprő energia vezérelt bennünket, addig májusban a taktikázás, kivárás lesz a nyerő. Az esetleges akadályokat jobb, ha megkerüljük, vagy ha nem megy, akkor türelmesen várunk, míg elhárulnak.

Érdemes társulni, egymásnak segíteni, mivel a Fa Kígyó havában jobban tudunk haladni, ha van egy támaszunk.

Ha céljainkat el akarjuk érni jó ha van támaszunk.

Ebben a hónapban rugalmasak tudunk lenni és alkalmazkodni. A kihívást inkább az jelenti, hogy ne menjünk bele túlságosan az alkalmazkodásba. Az elveinket ne adjuk fel azért, hogy elkerüljük a konfliktusokat.

5. Érzékenység, megérzések

Májusban felerősödik a bennünk szunnyadó tűz. Lelkesedéssel tudjuk végezni dolgainkat, ennek köszönhetően kiemelkedő teljesítményt nyújtani, amit a környezetünk észre is vesz. Megleljük az örömforrásokat is az életünkben.

Könnyebben megy az ismerkedés, barátkozás, és meglévő kapcsolatainkba is tüzet lehel a hónap energiája.

Ha viszont eleve “tüzes típúsúak” vagyunk, akkor túl heves reakciókra is számíthatunk. Ez esetben érdemes megkeresni az a tevékenységet, amivel le tudjuk hűteni magunkat. Ilyen lehet például az úszás, vagy a jin jóga.

Segítőkészségünk már-már túlzott áldozatvállalásba is fordulhat. Szívesen segítünk, ez rendben is van. Ugyanakkor nyugalmunk kulcsa, hogy ne várjunk érte viszonzást. Annyit adjunk, amit szívesen adunk. Ha pedig szükségünk van segítségre bátran jelezzük az igényeinket. Csak nem biztos, hogy a támogatás onnan érkezik meg, ahonnan “elvárjuk”. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy érkezik számunkra is segítség.

Felerősödik a belső hangunk, “csak” az a feladatunk, hogy hallgassunk is rá. Főleg, ha az egészségünkkel kapcsolatos visszatérő gondolataink merülnek fel.

Sokszor pontosan tudjuk, hogy mit kellene tennünk az egészségünk érdekében, de mégsem tesszük meg. Bátran kérjünk ilyenkor segítséget. Kereshetünk esetleg olyan csoportot, ahol hasonló helyzetben lévő emberek vannak, vagy kereshetünk egy terapeutát, hogy személyre szabottan velünk foglalkozzon.

+1. Bach virágterápia: Kisezerjófű a szolgálat virága

Ha igaz Rád az alábbi állítások közül valamelyik:

  • sokszor a saját igényeidet háttérbe tolva inkább másoknak segítesz
  • nem tudsz nemet mondani
  • azonnal megérzed mit várnak el Tőled, szinte ki sem kell mondaniuk
  • néha azt érzed, hogy csak adsz és nem kapsz cserébe semmit
  • nehezedre is esik pénzt elfogadni a segítségedért cserébe
  • bátortalan vagy, ha arról van szó, hogy Te mit szeretnél (sokszor Te magad sem tudod…)
  • nem tudsz kiállni magadért
  • van, hogy elfojtod saját igényeidet és érzéseidet, a béke kedvéért és inkább megalkuszol

akkor a Bach virágterápiából az Kisezerjófű esszenciája segít Neked.

Hatására saját igényeidet szem előtt tartva tudod mikor adj, és mikor mondj nemet. Képes vagy úgy beilleszkedni közösségekbe, hogy közben saját személyiségedet is megőrzöd. Ha segítesz örömmel, és önzetlenül teszed. Amikor viszont szükséges, lelkiismeret-furdalás nélkül mondasz nemet.

Kisezerjófű Bach virágterápia
Kisezerjófű Bach virágterápia

A legtöbb esetben a Bach virágterápiában több esszenciából álló keveréket szoktunk alkalmazni. Ha kíváncsi vagy, hogy Neked mely esszenciák lehetnének a segítségedre

Töltsd ki az online virágválasztó tesztet itt

Bővebben a Bach virágterápiáról pedig itt olvashatsz:
https://balazstunde.com/bach-viragterapia/

Összefoglalásul:
Májusban, a Kígyó havában, fellendül az utazási kedv. Többet leszünk távol otthonunktól, mint eddig. Konfliktusainkat ügyesebben tudjuk rendezni, könnyebben kötünk kompromisszumot.

Ezzel együtt vigyázzunk mit ígérünk, és figyeljünk oda, nekünk pontosan mit ígértek meg. A nyílt és egyértelmű kommunikáció segít a félreértéseket, csalódásokat megelőzni.
Céljaink eléréséhez vagy az akadályok kikerülése, vagy a türelem vezet. Most jobb, ha kerüljük a durva konfrontációt.
Szívesen segítünk másoknak, de lelki békénk érdekében ne várjunk érte viszonzást. Ha esetleg azt érezzük kihasználtak, túl sokat adtunk, inkább mondjunk nemet. Ebben segít a Kisezerjófű esszenciája a Bach virágterápiából.
Figyeljünk oda a belső hangunkra is: mit súg, mit kellene megtennünk az egészségünk érdekében?
Tegyük is meg.

Váljék hasznotokra ez az útmutató!

Szeretettel: Tünde 💚

Ez az általános érvényű előrejelzés útmutatást adhat, ugyanakkor nem helyettesíti a személyes konzultációt. Ha úgy érzed, hogy szeretnél jobban elmélyedni az önismeretben, és többet megtudni a saját horoszkópodról, várlak szeretettel személyesen vagy online konzultációra.

Jelentkezz be a hello@balazstunde.com email címen, telefonon (+36 30 175 7172) vagy messengeren.
További részletek érdekelnek? Kattints IDE.

Köszönet a fotókért a Canva-nak, Pixabay-nek és az Unsplash-nek.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close