fbpx

2022 április a Sárkány hava – kínai asztrológiai előrejelzés

Aki nem hajlik, az törik


2022 április 4-én átléptünk a Sárkány havába a kínai asztrológia szerint. Ebben a bejegyzésben az általános, mindenkit érintő hatások közül szeretnék néhányat kiemelni.
Lássuk hát, milyen lehetőségeket hoz és milyen csapdákat rejt ez a hónap…

2022 április a Sárkány hava a kínai asztrológia szerint
2022 április a Sárkány hava a kínai asztrológia szerint

1️⃣ Kreatív hónapnak nézünk elébe – tele leszünk jó ötletekkel
2️⃣ Új kezdetek – céljaink megvalósításához most kirobbanó energiák állnak rendelkezésünkre
3️⃣ Munkánkban jobb saját erőforrásainkra támaszkodnunk – itt ne várjunk a segítségre
4️⃣ Kitartásunk makacsságba fordulhat át – törekedjünk a rugalmasságra
5️⃣ Hűvös elegancia (érzéseink elfojtása árán?) – tudatosan maradjunk higgadtak, ugyanakkor őszinték

+ 1️⃣ Erre a hónapra a Bach virágterápiás esszenciák közül az Apróbojtorjánt ajánlom, ami segít őszintén feltárni a bennünk zajló gondolatokat, érzelmeket

1. Kreativitás

Áprilisban sok jó ötlet pattanhat ki a fejünkből. Azok is találnak újszerű megoldásokat, akiknek amúgy nem a kreativitásuk az erősségük.

Ha viszont kreatív típus vagy, és rendszerint sok jó ötleted van, akkor inkább az a feladat Számodra, hogy válaszd ki az igazán jó ötletedet, és annak megvalósítására fókuszálj. A többit tedd félre, és ha később is jó ötletnek tűnik, akkor foglalkozz vele.

2. Új kezdetek

El tudod képzelni mekkora energiára van szüksége a magnak, hogy kipattanjon és új növény szülessen belőle?

Na pont ilyen erős energiákat hoz 2022-ben a Fa Sárkány hava. Ha van olyan célod, aminek az elkezdéséhez nem éreztél Magadban eddig erőt, akkor a jó hírem az, hogy most megérkezik.

Végre lesz energiád elkezdeni új dolgokat, és megvalósítani céljaidat.

3. Erősebb vagy, mint hinnéd

Lehet, hogy azt fogod érezni, hogy kevés segítséget kapsz, vagy egyáltalán nem kapsz, ha a munkádról van szó. Ez nem véletlen, és akkor jársz tévúton, ha a segítségre vagy a sült galambra vársz. 🙂

Áprilisban ugyanis az egyik feladatunk, hogy megtapasztaljuk saját erőnket. Azt, hogy egymagunk, önerőből is messzire tudunk jutni.

Küzdelmes lesz? Lehet.
Meg tudod csinálni? Igen.

4. Aki nem hajlik az törik

A kitartás és a küzdőszellem, amiről a fenti pontokban írtam, hozhat egyfajta makacsságot is. Ez a hónap egyik csapdája, amire a figyelmedet fel szeretném hívni.

Lehet, hogy tele vagyunk energiával, és mindenkit ledózerolva haladnánk a céljaink felé, időnként azonban meg kell állni, és meghallgatni mások véleményét is.

Rugalmasság a nyerő, a gondolkozásban is

Ha rugalmasak tudunk maradni és alkalmazkodni, akkor elkerülhetjük, hogy merevségünk miatt kudarcba fulladjanak törekvéseink.

5. Érzékenységünk

Hajlamosak lehetünk elrejteni a külvilág elől, ha valami megérintett, rosszul esett. Ilyenkor próbáljuk hűvös eleganciával elfojtani a belülről mardosó rossz érzéseket, és azt mutatni, minden rendben van.

Ez két okból is hibás magatartás.

Egyrészt, ha nem fejezem ki a környezetem felé, hogy mi az, ami bánt, akkor ők nem tudván róla, jó eséllyel folytatják azt a magatartást.
Másrészt: lehet, hogy kifelé el tudom titkolni, de belül az elfojtott érzéseim engem marnak. Nem tudok nyugodtan aludni, vagy gyomorgörcsöm van, nem bírom megemészteni az engem ért sérelmeket.

Mi a megoldás?

Hát nem az, hogy kontrollálatlanul hagyom kirobbanni, a régi sérelmeket, amik régóta felhalmozódtak bennem. (Előfordulhat ugyanis ez is, most áprilisban.)

Ehelyett inkább azt javaslom, adjunk folyamatosan visszajelzéseket a környezetünk számára – miközben az érzelmi kontrollt megtartjuk. Ez elsőre nem könnyű. Gyakorlást igényel, ha nem ilyen családi körülmények között nőttünk fel.

A jó hír viszont, hogy megtanulható érzelmeink helyes kifejezése, és vannak módszerek, amik támogatnak benne. Például a rendszeres jóga, meditáció, testmozgás segít, hogy leülepítsük magunkban a zavaró érzelmeket. Utána pedig, egy alkalmas pillanatot megtalálva rá, higgadtan juttassuk kifejezésre, hogy mi zajlik bennünk.

Az őszinteség kifejezéséhez segítséget nyújt a Bach virágterápiából az apróbojtorján esszenciája.

+1. Bach virágterápia: Apróbojtorján az őszinteség virága

Ha

  • érzékeny vagy, de csak akkor sírsz, amikor senki sem látja
  • rossz kedvedet inkább nem mutatod a külvilágnak
  • mindig szívesen mész, bárhova hívnak: segíteni, társaságba, buliba
  • ezáltal kerülöd az egyedüllétet
  • vagy kerülöd a vitákat: sok mindent megteszel, hogy elkerüld a konfliktusokat
  • megesik, hogy titokban eszegetsz, vagy iszogatsz kicsit
  • előfordul néha pótcselekvés (pl.körömrágás, fogcsikorgatás, vagy olyan szokás, amit már Te is érzel, hogy túlzásba viszel)

akkor a Bach virágterápiából az Apróbojtorján esszenciája segít Neked.

Bach virágterápia- Apróbojtorján az őszinteség virága
Bach virágterápia- Apróbojtorján az őszinteség virága

A legtöbb esetben a Bach virágterápiában több esszenciából álló keveréket szoktunk alkalmazni. Ha kíváncsi vagy, hogy Neked mely esszenciák lehetnének a segítségedre

Töltsd ki az online virágválasztó tesztet itt

Bővebben a Bach virágterápiáról pedig itt olvashatsz:
https://balazstunde.com/bach-viragterapia/

Összefoglalásul:
Áprilisban kreatív hónapnak nézünk elébe. Nem csak újszerű ötleteink lesznek, de energiánk is akad bőven a megvalósításukhoz. Munkánkban jobb, ha haladunk önerőből, és nem várunk a segítségre, mert most egyedül is jól boldogulunk. Maradjunk nyitottak, rugalmasak mások véleményét illetően. Érzéseinket most hajlamosak lehetünk elfojtani, vagy robbanásszerűen kiadni. Jobb, ha tudatosan kontrolláljuk és higgadtan fejezzük ki őket – saját egészségünk érdekében is. Ebben segít az Apróbojtorján esszenciája a Bach virágterápiából.

Váljék hasznotokra ez az útmutató!

Szeretettel: Tünde 💚

Ez az általános érvényű előrejelzés útmutatást adhat, ugyanakkor nem helyettesíti a személyes konzultációt. Ha úgy érzed, hogy szeretnél jobban elmélyedni az önismeretben, és többet megtudni a saját horoszkópodról, várlak szeretettel személyesen vagy online konzultációra.

Jelentkezz be a hello@balazstunde.com email címen, telefonon (+36 30 175 7172) vagy messengeren.
További részletek érdekelnek? Kattints IDE.

Köszönet a fotókért a Canva-nak, Pixabay-nek és az Unsplash-nek.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close