fbpx

2022 a Tigris éve – kínai asztrológiai előrejelzés

Az év, amikor fenék nem marad pamlagon


2022 február 3-án elindul az új év, a TIGRIS éve, a kínai asztrológia szerint. Ebben a bejegyzésben az általános, mindenkit érintő hatások közül szeretnék néhányat kiemelni.
Lássuk hát, milyen lehetőségeket hoz és milyen csapdákat rejt ez az év…

2022 a Tigris éve a kínai asztrológia szerint
2022 a Tigris éve a kínai asztrológia szerint

1️⃣ 2022 az utazások, költözések éve lesz
2️⃣ Kiáradás majd visszahúzódás – normális, ha ezt éljük meg
3️⃣ Az érzelmi stabilitásért meg kell dolgoznunk – adok tippeket, hogy mik segíthetnek
4️⃣ Segítség, támogatás, védelem – adunk és kapunk is
5️⃣ Újdonságok érkeznek életünkbe, folyamatos a fejlődés, növekedés, ugyanakkor a kellemetlen helyzetekből ki kell lépnünk

+ 1️⃣ Erre a hónapra a Bach virágterápiás esszenciák közül a Vasfüvet ajánlom, ami segít egyensúlyba kerülni

1. Sikerünk titka: az arany középút

Kirobbanó energiákkal indul a kínai új év 2022 februárjában. Kedvünk és energiánk is lesz új dolgokba belevágni, új területeket meghódítani földrajzi és átvitt értelemben is. A Víz energiája megmozgat mindannyiunkat, az otthonülést el lehet felejteni.
A Jang víz energiáját a kínai asztrológiában az óceán jeleníti meg. Minden, ami ezzel kapcsolatban beugorhat, jellemezni fogja a 2022-es évünket.

Ahogy az óceán sem pihen soha, mi is hajlamosak leszünk folyamatosan jönni-menni, csinálni valamit. Ha épp fizikailag elfáradunk és leülünk, akkor fejben megy tovább a dolog. Szorgalmunknak és tevékenységeinknek köszönhetően terveink meg is valósulnak, kivéve… ha túl analizáljuk a dolgokat.
Hajlamosak leszünk ugyanis végletesen gondolkodni. Vagy aprólékosan, minden részletre kitérően elemezni az elénk táruló lehetőségeket, vagy épp a fordítottja is megeshet: annyira fellelkesülünk, hogy gondolkodás nélkül fejest ugrunk valamibe, amiről később kiderül, hogy nem pont az, aminek első ránézésre látszott.

Sikerünk titka az arany középútban rejlik.

Ha tehát hirtelen kedvet kapunk valamibe belevágni, jusson eszünkbe, hogy nagy vonalakban elemezzük a helyzetet. Ha tiszta a kép, és még mindig jó ötletnek tartjuk, akkor viszont ne teketóriázzunk, indulhat a dolog.

Ha viszont azon kapjuk magunkat, hogy egy jó ötlet minden apró részletét kényszeresen próbáljuk ellenőrizni, akkor álljunk le. Máskülönben addig húzzuk az időt, míg elúszik a lehetőség.

2. Ár – Apály

A kettősség több szinten is megjelenik az életünkben.

Ahogy az óceán is időnként kiárad, majd visszahúzódik, ugyanígy mi is hajlamosak leszünk jönni-menni, emberek között lenni- majd egyszer csak azt érezhetjük: most lett elég, és semmi másra nem vágyunk, csak egy kis csendre és magányra.

Fontos, hogy megadjuk magunknak a csendes pihenés, feltöltődés időszakait, és lehetőséget biztosítsunk másoknak is erre. Hiszen az év energiái ugyanúgy hatnak mindannyiunkra. Emiatt kicsit megnő a szabadság iránti vágyunk, és hogy időnként egyedül lehessünk.

Természetesen ezt a hatást tudatosan ki tudjuk egyenlíteni, ha eleve úgy tervezzük a programjainkat, hogy egy aktívabb hét után egy passzívabb, nyugisabb következzen. Ha nem így tesszük, bizony megeshet, hogy túlvállaljuk a programokat, majd mikor kifáradunk, akkor sorban mondjuk le őket.

Dehát pont erre a való az előrejelzés: segít, hogy ne lepődjünk meg a saját viselkedésünkön, és tudatosan úgy tudjuk alakítani a körülményeket, hogy kiegyensúlyozottak maradjunk.

3. Maradj érzelmileg is kiegyensúlyozott

Jang víz időszakokban, mint például a 2022-es év, felerősödnek az érzelmeink. Nagy mélységeket és magasságokat élhetünk meg.

Lelkesedésünk határtalan tud lenni, könnyedén magunkkal tudunk sodorni másokat is ötleteink megvalósításához. Ezzel együtt, a másik végletet is megélhetjük néhányszor: semmihez sincs kedvünk, és csak azt akarjuk békén hagyjanak.
Nem beszélve arról, ha az idulataink felkorbácsolódnak, akkor bizony lehet, hogy jön a “cunami”. Ilyenkor ráborítjuk a környezetünkre mindazt, ami belülről feszít. Sajnos, ha ez megtörténik nekünk sem jó, mert megkönnyebbülés helyett valószínűleg bűntudatunk jelentkezik, a másik félnek pedig… nem kell magyaráznom miért rossz.

Tartsuk kézben az indulatainkat
Ha nem kezeljük jól az indulatainkat, jön az érzelmi “cunami”

A 2022-es év egyik legfontosabb feladata az érzelmeink, indulataink kordában tartása.

Ez bizony nem mindig könnyű, de vannak technikák, amelyek gyakorlásával higgadtak tudunk maradni érzelmileg felfokozott helyzetekben is. Ilyen például a rendszeres meditáció, a naplóírás, a relaxáció, tai chi, jóga, chi kung, és még folytathatnám a sort. Bármelyiket választjuk a lényeg a rendszeresség. Napi szinten. Ez nem azt jelenti, hogy minden nap 1,5 órát kell jógázni, hanem inkább azt hogy napi szinten 10-20 percet foglalkozzunk magunkkal, és heti 1-2 alkalommal elég a hosszabb gyakorlás.

A másik fontos dolog az indulatok és érzelmek kezelésével kapcsolatban, hogy a kordában tartás nem azonos az elfojtással. Megesik, hogy meg tudjuk fékezni magunkat, de aztán a feszültség bennünk marad – feldolgozatlanul. A megoldás a helyes kommunikáció: az érzelmi töltet elmúltával szóban kifejezni, hogy mi az amit érzünk, éreztünk. Ha nem tudunk érzelmi töltet nélkül beszélni róla, akkor érdemes kicsit várni a megbeszéléssel, és alkalmas időpontban, amikor mindenki nyugodt, visszatérni rá.

4. Tigris – a védelmező

A monda szerint a Tigris az Égi Uradalom örzője. És valóban, a Tigris jegyű emberek önkéntelenül pártfogásukba veszik a környezetüket. Szeretnek támaszt nyújtani, és ez még csak nem is esik nehezükre.

Így tehát 2022-ben számíthatunk rá, hogy mi is több támaszt találunk az életünkben, és szívesen nyújtunk segítő kezet másoknak.

Fokozódik az utazási kedv, az elmúlt évek visszafogott időszaka után arra számíthatunk, hogy mindenki el fog indulni, és meglátogatja azokat a helyeket, ahova a szíve húzza.

Ezen felül sokan az otthonuk megváltoztatására adják a fejüket. Ez nem csak szimpla költözést jelent, hanem akár azt is, hogy új országban próbálunk szerencsét. Beindulnak az emberek, ezért választottam éves előrejelzésem mottójául, hogy “Fenék nem marad pamlagon”.

Érdemes lehet akár utazáshoz és/vagy költöztetéshez kapcsolódó cégekbe fektetni idén.

5. Új lehetőségek érkeznek

Igényünk és lehetőségünk lesz a folyamatos megújulásra, változásra, fejlődésre. Tele leszünk jobbnál jobb ötletekkel, kreativitásunknak semmi sem szab határt.

Új lehetőségek érkeznek az életünkbe (ez lehet akár párkapcsolat, állásajánlat, üzleti lehetőség, stb.) amiknek hatására felismerjük, hogy életünk egy másik területén már rég nem abba az irányba haladnak a dolgaink, amerre szeretnénk. A felismerés hatására képesek leszünk kiállni magunkért és nemet mondani a kellemetlen helyzetekre.
Nem csak a tudásunk, képességeink fejlődnek, hanem a személyiségünk is érettebbé válik ezáltal.

A céljainkért megdolgozunk, és ha a szükség úgy hozza, rámenősek is tudunk lenni. Teherbírásunk, erőnk, küzdőképességünk megnövekedhet. Olyan belső erőkhöz férhetünk hozzá, amik kirobbanó energiával látnak el.

Egyenes, őszinte kommunikáció jellemez Bennünket.

+1. Bach virágterápia: Vasfű – a lelkesedés virága

A lelkesedés jó dolog, hisz előrevisz Bennünket, ugyanakkor megeshet, hogy túlzásba esünk, és nem vesszük észre, hogy már-már erőszakossá válunk a másik ember szemében.

Ha

  • megesik, hogy lelkesen beleveted magad valamibe, majd kifáradsz, és a végén nincs erőd befejezni,
  • néha túlzásba viszed a dolgokat (munka, evés, közösségi média, szex, sport, stb.)
  • heves természeted van,
  • kimerült vagy, de mégsem tudsz lazítani,
  • néha elveszted a türelmedet, (főleg, ha a környezeted nem akarja megérteni, hogy Te csak jót akarsz nekik, és ellenállnak)
  • szoktál görcsölni, nyugtalanul alszol, vagy magas a vérnyomásod,

akkor a Bach virágterápiából a Vasfű esszenciája segít Neked.

Vasfű - a lelkesedés virága - Bach virágterápia
Vasfű – a lelkesedés virága

A legtöbb esetben a Bach virágterápiában több esszenciából álló keveréket szoktunk alkalmazni. Ha kíváncsi vagy, hogy Neked mely esszenciák lehetnének a segítségedre

Töltsd ki az online virágválasztó tesztet itt

Bővebben a Bach virágterápiáról pedig itt olvashatsz:
https://balazstunde.com/bach-viragterapia/

Összefoglalásul:
2022 a Jang Víz Tigris éve megmozgat mindannyiunkat.

Utazások, költözések éve lesz. Új országokat fedezünk fel, megeshet, hogy oda is költözünk.
Céljainkért megszállottan tudunk küzdeni, erőnk, energiánk megnövekszik. Szívesen támogatunk másokat, és mi is segítséget kapunk.
Új lehetőségek érkeznek, melyek hatására felismerjük, hogy életünk egy másik területén a sarkunkra kell állni végre.
Heves érzelmekre számíthatunk: egyszer fent, egyszer lent. Ha stabilak szeretnénk maradni az érzelmi viharok közepette, tudatosan kell tennünk érte. Ebben segít például a Vasfű esszenciája a Bach virágterápiából.

Váljék hasznotokra ez az útmutató!

Boldog Új Évet kívánok, legyetek szerencsések, sikeresek, és egészségesek a Tigris évében!

Szeretettel: Tünde 💚

Ez az általános érvényű előrejelzés útmutatást adhat, ugyanakkor nem helyettesíti a személyes konzultációt. Ha úgy érzed, hogy szeretnél jobban elmélyedni az önismeretben, és többet megtudni a saját horoszkópodról, várlak szeretettel személyesen vagy online konzultációra.

Jelentkezz be a hello@balazstunde.com email címen, telefonon (+36 30 175 7172) vagy messengeren.
További részletek érdekelnek? Kattints IDE.

Köszönet a fotókért a Canva-nak, Pixabay-nek és az Unsplash-nek.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close