fbpx

2021 december, a Patkány hava – kínai asztrológiai előrejelzés

Replay…2020?


A kínai asztrológia szerint december 6-án éjszaka átlépünk a PATKÁNY havába. Ebben a bejegyzésben az általános, mindenkit érintő hatások közül szeretnék néhányat kiemelni.
Lássuk hát, milyen lehetőségeket hoz és milyen csapdákat rejt ez a hónap

2021 december a Patkány hava a kínai asztrológia szerint
2021 december a Patkány hava a kínai asztrológia szerint

1️⃣ Jó hír vagy sem, de tény, hogy az idei december tökéletes energetikai másolata a 2020-as évnek – kicsiben
2️⃣ Ennek tükrében vedd fel a kesztyűt, és harcolj
3️⃣ Váratlan segítséged is érkezik – valószínűleg vadidegenektől
4️⃣ Itt az ideje megszabadulni azoktól a helyzetektől amik már nem szolgálnak Téged
5️⃣ Könnyebb lesz megcsinálni a “nem szeretem” jellegű feladataidat

+ 1️⃣ Erre a hónapra a Bach virágterápiás esszenciák közül a Vadgesztenyerügyet ajánlom, ami segít, hogy tanuljunk korábbi hibáinkból.

1. Replay 2020…avagy ismétlés a tudás anyja?

Őszintén megmondom, kevés emberrel találkoztam, aki úgy jellemeze volna a 2020-as évét, hogy az volt élete legszebb időszaka. Persze szerencsére akadnak néhányan, ugyanakkor számukra is adódtak nehézségek, amik az életük egyéb területét érintették.

A lényeg, hogy ebben a hónapban ismétlődik az az energetikai mintázat, ami 2020-at jellemezte. Így, ha van valami, amit 2020 megtanított Számodra, akkor 2021 decemberében alkalmad lesz a tanultakat gyakorolni. Vagy, ha utólag rájöttél, hogy valamit rosszul csináltál, akkor itt a lehetőség korrigálni.

Nálam például a 2020-as év hozta el, hogy belevágjak a régóta áhított, de egyben halogatott lomtalanításba. Marie Kondo könyveit már olvastam korábban (Tiszta öröm és Rend a lelke mindennek), a lelkesedés és a know-how tehát megvolt, ugyanakkor belevágni nagyon nehéz feladat volt.
Amikor viszont jött 2020 márciusában a lezárás, akkor szembesültem vele, hogy időm bizony lett rá, erre hivatkozva nem halogathatom tovább. Így belevágtam, és a ruhákkal, könyvekkel végeztem is. Félig vagyok az iratokkal – elakadva – úgy nagyjából fél éve. 😀 Úgyhogy nekem most az a célom, hogy karácsonyig végezzek az iratok szelektálásával, és a maradék rendszerezésével.

És hogy mit szúrtam el 2020-ban? Hát, hosszú lenne a lista. 🙂 Ami a legnehezebb volt, az az anyagi bizonytalanság. Hónapokig tartott mire felismertem, hogy ez a korlátozó hiedelmeimből fakadt, és lassan, apránként felül tudtam emelkedni korábbi beszűkült szemléletmódomon. Ebben óriási segítséget jelentett Deepak Chopra 21 napos Bőségmeditációs programja. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki úgy érzi jelenleg nem él bőségben. (A Youtube-on a keresőbe beírva kiad több találatot is, ezért nem linkelem be.)

2. Harc

Az életben vannak küzdelmes időszakok. Biztosan Te is megtapasztaltad már, hogy egy-egy nehéz helyzetből megerősödve léptél tovább. A nehézségek most azért vannak, hogy jellemünk csiszolódjon általuk.
A vas is edzés eredményeképpen válik nemes acéllá.

Ha túl nagy a terhelés, emlékeztesd rá Magad, hogy ez átmeneti időszak, csak a hónap energiája. Januárban ugyan folytatódik még a formálódás, de inkább már csak csiszolgatás formájában. A nagyobb, lényegi változások időszaka a december lesz.

Ebbe most erőből bele kell állni.
Konfrontálódni.
Nem meghátrálni, hanem becsületesen, őszintén, felvállalni.

Lehetőségünk nyílik mások érdekeiért is harcolni, gyengébbeket, elesettebbeket segíteni, akik nem tudnak kiállni magukért.

3. Váratlan segítség

Szerencsére nem maradunk egyedül, a legváratlanabb pillanatokban, a legváratlanabb helyekről érkezik a segítség. Persze, ha kérjük, hamarabb kapjuk.
Ezzel együtt mi is segítőkészebbek leszünk. Észre sem vesszük, természetes lesz, hogy segítünk, akár idegeneknek is.

4. Szabadulj meg a lehúzó, negatív gondolatoktól, érzelmektől, helyzetektől

Tudod mi a teremtés folyamata?

  1. Gondolat
  2. Érzelem
  3. Megvalósulás

Gondolj bele, ez egy egyszerű asztal esetén is igaz. A tervezőnek támad egy ötlete. Ha olyan érzelmek tásulnak hozzá, mint az öröm, lelkesedés, motiváció, akkor tesz érte, hogy az asztal elkészüljön, megvalósuljon.

Vagy ellenpéldának említhetem a nyuszikás viccet, amikor elindul a rókához kölcsönkérni a létráját… ugye ismeritek? 🙂 Hogy zajlik a folyamat? Nyuszikának negatív gondolata támad, amihez negatív érzelmek társulnak, és persze a végén meg is valósul, hiszen a kommunikációjával megteremti, hogy ne kapja kölcsön a létrát.

Ha a teremtés folyamatával tisztában vagyunk, akkor már értjük, hogy miért az a legegyszerűbb ha a negatív gondolatainkat azonnal elhessegetjük, amikor felmerülnek. Mert ugye, ha már érzelem is tapad hozzájuk, akkor sokkal nehezebb lesz megszabadulni tőlük. Minél mélyebb és erősebb az érzelem, annál nagyobb a valószínűsége, hogy be is következik az, amitől tartottunk, vagy az, amire vágyunk.

Mi a megoldás? Ha a tudatosságnak azon a fokán vagy, hogy kontrollálni tudod a gondolataidat, akkor a legjobb, ha megteszed, azonnal, amint felmerül valami lehúzó gondolat. Ha észreveszed cseréld ki valami pozitív gondolattal.

Ha ez nem sikerül, akkor az érzelmi síkon kell már dolgozni. Itt segítség, ha valakinek őszintén tudsz beszélni az érzelmeidről: akár egy terapeutának, akár egy jó barátnak, aki csak meghallgat. Az érzelmi szint helyreállításában sok más mellett segíthet még a Bach virágterápia is.

5. “Piszkos munkák” elvégzésére alkalmas időszak

Van aki a feszültségét szereti takarítással levezetni. Nos, Karácsonyhoz közeledvén, ez amúgy eléggé szerencsés. Most viszont mindannyiunknak könnyebb lesz a “piszkos munkák” elvégzése. És itt nem csak a fizikailag koszos dolgokra gondolok, hanem általánosságban olyan feladatokra, amiket nem szeretünk csinálni.

Decemberben lendületet kapunk, és belecsapunk, had szóljon!

Régóta halogatott feladatok elvégzésére is alkalmas időszak lesz a december.

+1. Bach virágterápia: Vadgesztenyerügy – a tanulás virága

Ahogy említettem, a Patkány hava lesz az az időszak, amikor kamatoztathatjuk azt tudásunkat, azt rutinunkat, amikre 2020-ban szert tettünk.

Ha viszont úgy érzed, hogy

  • rendszeresen ugyanazokkal a nehézségekkel kerülsz szembe,
  • ugyanazokkal az emberekkel van konfliktusod,
  • hiába tudod, hogy valami nem jó neked, mégis újra és újra úgy csinálod,
  • nincs időd feldolgozni a tanultakat, folyamatosan jönnek az új információk,
  • nehezen tudsz egy dologra koncentrálni,
  • vagy mindig ugyanabba a típusba leszel szerelmes, hiába tudod, hogy a végén nem lesz jó,

akkor a Bach virágterápiából a Vadgesztenyerügy esszenciája segít Neked.

Vadgesztenyerügy - a tanulás virága a Bach virágterápiában
Vadgesztenyerügy – a tanulás virága

A legtöbb esetben a Bach virágterápiában több esszenciából álló keveréket szoktunk alkalmazni. Ha kíváncsi vagy, hogy Neked mely esszenciák lehetnének a segítségedre

Töltsd ki az online virágválasztó tesztet itt

Bővebben a Bach virágterápiáról pedig itt olvashatsz:
https://balazstunde.com/bach-viragterapia/

Összefoglalásul:
Ismétlés a tudás anyja: 2021 decemberében lehetőséget kapunk, hogy a 2020-as év tapasztalatait felhasználva rutinosabban, ügyesebben küzdjünk meg a ránk váró nehézségekkel. Ha pedig a 2020-as év Számodra kedvező volt, akkor 2021 végén is számíthatsz hasonló történésekre, eseményekre.
Küzdeni kell, ezt elkerülni nem lehet. Ha bátran kiállsz a céljaidért, akkor a hónap energiája támogat, hogy el is érd azokat.
Ehhez váratlan segítség is érkezik (persze, most hogy már szóltam nem is lesz váratlan. 🙂 )

Kivételes lehetőség feltérképezni elavult “dolgokat” az életünkben, és szelektálni: csak azt megtartani, ami igazán fontos.
Ha úgy érzed, hogy sokszor ugyanabba a hibába esel bele, és nem tudsz változtatni, akkor a Bach virágterápiából a Vadgesztenyerügy esszenciája segít.

Váljék hasznotokra ez az útmutató!

Kellemes Ünnepeket kívánok!

Szeretettel: Tünde 💚

Ez az általános érvényű előrejelzés útmutatást adhat, ugyanakkor nem helyettesíti a személyes konzultációt. Ha úgy érzed, hogy szeretnél jobban elmélyedni az önismeretben, és többet megtudni a saját horoszkópodról, várlak szeretettel személyesen vagy online konzultációra.

Jelentkezz be a hello@balazstunde.com email címen, telefonon (+36 30 175 7172) vagy messengeren.
ha További részletek érdekelnek? Kattints IDE.

Szeretnél értesülni a legújabb bejegyzéseimről?
Iratkozz fel itt a hírlevelemre itt

Köszönet a fotókért a Canva-nak, Pixabay-nek és az Unsplash-nek.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close