fbpx

2021 október, a Kutya hava – kínai asztrológiai előrejelzés

Az igazság felszabadít…


A kínai asztrológia szerint október 8-án átlépünk a KUTYA havába. Milyen pozitív hatásokat tudunk kiaknázni, illetve milyen csapdákra kell figyelnünk a következő hetekben?
Ebben a bejegyzésben az általános, mindenkit érintő hatások közül szeretnék néhányat kiemelni.

2021 október, a Kutya hava a Kínai asztrológia szerint
2021 október, a Kutya hava a Kínai asztrológia szerint

1️⃣ “Otthonülős” hónapnak nézünk elébe, melyben a Föld elem fog dominálni. Emiatt kevésbé leszünk mozgékonyak.
2️⃣ Új dolgokba most nem szerencsés kezdeni, a hónap a lezárásoknak, a befejezéseknek kedvez. Előtérbe kerülnek az anyagi dolgok, az otthonunk, a munkánk.
3️⃣ Megeshet, hogy nehéz lesz őszintének maradni, mégis azon lesz a hangsúly, hogy kerüljük a csúsztatásokat, mert ha nem, akkor lebukás lesz belőle.
4️⃣ Nagy lehetőséget kapunk önismeretünk fejlesztésére: könnyebben megy a meditáció, és felismerhetünk elavult gondolat- és viselkedésmintákat
5️⃣ Töltődjünk a művészetekkel – akár csináljuk, akár csak élvezzük

+ 1️⃣ Erre a hónapra a Bach virágterápiás esszenciák közül a Békaliliomot ajánlom, mivel októberben kissé zárkózottabbak lehetünk. Ez az esszencia segíti a kommunikációt, és nyitottabbá tesz embertársaink felé.

1. Otthon, édes otthon

Olyan erőteljes Föld energia fogja uralni 2021 októberét, ami elnehezít, emiatt nehezünkre fog esni kimozdulni otthonról. Mint ahogy egy kőszikla is ritkán mozdul meg (csak ha földrengés rázza), úgy mi is hajlamosak leszünk beleragadni a karosszékbe/otthonunk melegébe, de sajnos nemkívánatos helyzetekbe is.
A költözést, utazást, programokat érdemesebb lehet novemberre időzíteni, mert a következő hónap víz energiája támogatja majd ezeket a dolgokat.

Kissé zárkózottabbak lehetünk: nehezebb lesz az érzéseinkről, gondolatainkról beszélni. Érdemes lehet külön figyelmet fordítani a kommunikációra, hogy elkerüljük a félreértéseket. A bejegyzés végén ehhez adok segítséget a Bach virágesszenciák közül is.

2. Lezárások időszaka

Általánosságban elmondható, hogy októberben nem lesz túl szerencsés új dolgokba kezdeni. Sokkal inkább a lezárások, befejezések időszaka következik.

A kínai asztrológiában a Föld elemhez tartozik a munkánk, az otthonunk, az anyagi dolgok (ideértve a pénzt is). Ezért ebben a hónapban ezen életterületek kerülhetnek fókuszba.

Valószínűleg többet foglalkoztat majd mindannyiunkat az elmúlás gondolata. Ennek megélése természetesen nagyon egyéni. Az ismerkedős, vidám szeptember után egy kissé befeléfordulós, békésebb, csendesebb hangulatú októberre számíthatunk.

Tipikusan ez az az időszak, amikor jólesik egy forró csokival “bekuckózni”, és megnézni egy tartalmas filmet. (Például a “Bakancslistát”, ha még nem láttad, ajánlom figyelmedbe.)

3. Hazug embert hamarabb, mint a sánta kutyát…

Az őszinteség a kutya havában is kihívások elé állít Bennünket.

Ha azt tapasztaljuk, hogy valamiért nehezen mondjuk el az igazságot, akkor is vegyünk erőt magunkon, és vállaljuk fel. Ha úgy tűnik, hogy apró csúsztatások, féligazságok megkönnyítenék a helyzetünket, akkor se menjünk bele, mert szinte biztos, hogy lebukás lesz belőle.

Lehet, hogy nehezebbnek tűnik a teljes őszinteség, ugyanakkor az igazság felszabadít.

Megesik, hogy kímélni szeretnénk valakit, és emiatt megyünk bele csúsztatásokba, vagy épp nem akarjuk megbántani. Ha viszont tiszta vizet öntünk a pohárba, akkor biztosak lehetünk benne, hogy megértő fülekre találunk, és win-win szituáció alakul ki belőle.

4. Kontempláció, önismeret, meditáció

Mivel alapvetően a befelé fordulást támogatja a Kutya havának energiája, ez remek alkalom önmagunk mélyebb megismerésére.

Rengeteg módja van, hogy feltérképezzük személyiségünk eddig ismeretlen részeit. Most könnyebben fog menni, sőt, ha akarjuk, valószínűleg akkor sem tudjuk elkerülni. A környezetünk tükröt tart elénk, hogy felismerjük benne saját elavult gondolat- vagy viselkedésmintáinkat.

Lehet, hogy olyasmivel szembesülünk, amit gyerekkorunkban szajkóztak nekünk, és igazságtartalmát meg sem kérdőjeleztük – eddig. Most viszont itt az ideje, hogy tudatosságunk fénye rávetüljön olyan berögződéseinkre, amik már nem szolgálnak Bennünket.

Ezek a berögződések néha nagyon mélyen gyökereznek, így megváltoztatásukhoz idő és/vagy segítség kellhet. A legfontosabb és a legnehezebb lépés azonban mindig az, hogy felismerjük őket. Ezt segítheti az októberi elcsendesülés.

Az intuíciónk felerősödik, a belső sugallatunk pontosan mutatja az utat. Kifejezetten érdemes már csak emiatt is időnként befelé fordulni. Ahhoz ugyanis, hogy meghalljuk ezt a kis hangot, az szükséges, hogy körülöttünk csend legyen.

Megeshet, hogy különös álmaink lesznek, melyek szintén tudatalattink üzeneteit hordozzák.

Legyen szó az életünk bármely területéről, bátran hagyatkozhatunk a megérzéseinkre.

5. “Egy sikerült műalkotás többre taníthat, mint elméletek egész könyvei”

Valószínű, hogy amikor művészetekről beszélünk a legtöbbször a zene, tánc vagy képzőművészet jut eszünkbe, az életben azonban több terület is van, ahol kiélhetjük művészi hajlamainkat.

Lehet, hogy valaki a konyhában tud főzés közben kikapcsolódni, belefeledkezni az alkotásba, tehát számára a konyhaművészet jelenti a kikapcsolódást.

Míg más szívesen tölti az idejét a dojo-ban, és edz a barátaival – hiszen a harcművészetek is komoly elmélyülést igényelnek.

Keresd meg azt a tevékenységet, amiben Te el tudsz mélyülni, és fel tudsz töltődni.

The Earth without art is just eh

+1. Bach virágterápia: Békaliliom – a kommunikáció virága

Ha az alábbiak közül jelenleg valamelyik igaz Rád (vagy akár több is), akkor a Békaliliom esszenciája segíthet Neked is:

  • Nem szeretem, ha beleszólnak a dolgaimba, én se szólok bele a máséba
  • Irtózom a tömegtől
  • Nem szívesen kérek segítséget, jobban szeretem egyedül megoldani a problémáimat
  • Eléggé távolságtartó vagyok, néha megközelíthetetlen
  • Ne érjen hozzám senki, nem szeretem, ha ölelgetnek
  • Úgy érzem kicsit elszigetelődtem, néha magányosnak érzem magam
  • Nem vagyok befolyásolható, a saját utamat járom
  • Nem kezdeményezek találkozókat, inkább megvárom, míg mások közelednek
  • Nem igazán szeretem a spontán dolgokat

A Bach virágterápiában ezekre a problémákra a Békaliliomot ajánljuk:

Békaliliom Bach virágterápia
Békaliliom – a kommunikáció virága

A Békaliliom esszenciája segít, hogy önállóságunkat és függetlenségünket megőrizve nyitottak és barátságosak legyünk. Hatására könnyedebben tudunk új kapcsolatokat teremteni. Jól érezzük magunkat egyedül, de társaságban is. El tudjuk fogadni mások közeledését, és segítségét. Hatására kiegyensúlyozottak, türelmesek maradunk.

Természetesen, és a legtöbb esetben, a Bach virágterápiában több esszenciából álló keveréket szoktunk alkalmazni. Ha kíváncsi vagy, hogy Neked mely esszenciák lehetnének a segítségedre

Töltsd ki az online virágválasztó tesztet itt

Bővebben a Bach virágterápiáról pedig itt olvashatsz:
https://balazstunde.com/bach-viragterapia/

Összességében egy békés, nyugodt, kissé melankolikusba hajló október vár ránk. Szívesebben maradunk otthon, és foglalkozunk a földi dolgokkal (anyagiak, munka, lakóhely, stb.)
Támogatva van az önismereti munka, mások által könnyebben ráláthatunk most saját elavult gondolat- és viselkedésmintáinkra.
Ha nehéz helyzetbe kerülnénk ragaszkodjunk a teljes őszinteséghez:
az igazság felszabadít.
Új dolgokba nem szerencsés kezdeni, viszont régi dolgok lezárására kiválóan alkalmas a hónap.
Hódoljunk a művészeteknek, legyen az akár egy jó film, vagy képzőművészet, konyhaművészet, bármi, ami számunkra kellemes.

Remélem, hogy hasznotokra válik ez az útmutató.

Kellemes őszi napokat kívánok!

Szeretettel: Tünde 💚

Szeretnél értesülni a legújabb bejegyzéseimről?
Iratkozz fel itt a hírlevelemre itt

Ez az általános érvényű előrejelzés útmutatást adhat, ugyanakkor nem helyettesíti a személyes konzultációt. Ha úgy érzed, hogy szeretnél jobban elmélyedni az önismeretben, és többet megtudni a saját horoszkópodról, várlak szeretettel személyesen vagy online konzultációra.

Jelentkezz be a hello@balazstunde.com email címen, telefonon (+36 30 175 7172) vagy messengeren.
További részletek érdekelnek? Kattints IDE.

Köszönet a fotókért a Canva-nak, Pixabay-nek és az Unsplash-nek.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close