fbpx

2021 szeptember, a Kakas hava – kínai asztrológiai előrejelzés

Többet ésszel, mint erővel…


Szeptember 7-én délben átléptünk a Kakas havába a kínai asztrológia szerint. Míg az előző hónap erőteljes tűz és fém energiákat hozott az életünkbe, ez a hónap ugyanazoknak az energiáknak a finomabb, árnyaltabb változatát rejti. A kínai asztrológia szerint minden elemnek két minősége van: egy erőteljesebb, kiáradó, JANG minőség, és egy gyengédebb, befogadó JIN minőség.

A Tűz esetében a Jang Tűz analógiája a Nap, míg a Jin Tűzé a gyertyaláng. Mindkettő tűz, mégis óriási a különbség. A Nap melegségét, vidámságát mindenki érzi, míg a gyertyalángét csak az, aki közel kerül hozzá.
A Fém esetében a Jang Fém analógiája a kivont karddal előre törő harcos, aki konfrontálódik bárkivel; míg a Jin Fém analógiája a terepasztal fölé hajló megfontolt tábornok: a stratéga.
És hogy ez a gyakorlatban mit jelent? Olvass tovább a részletekért…

Tudjátok, mindig leírom, hogy egy előrejelzésnek azért van értelme, mert vannak általános, mindenkit érintő hatások. Ugyanakkor vannak hatások, amik a személyes csillagállásainkkal egyediek lesznek. Ebben a bejegyzésben az általános, mindenkit érintő hatások közül szeretnék kiemelni néhányat.

2021 szeptember, a Kakas hava a Kínai asztrológia szerint
2021 szeptember, a Kakas hava a Kínai asztrológia szerint

1. Többet ésszel, mint erővel – a hónapban rejlő lehetőség: megfontoltan cselekedni, előrelátóan átgondolni a lépéseinket
2. Fény az éjszakában: szívesen mutatunk utat másoknak, megosztjuk tudásunkat
3. Fejezzük ki őszintén az érzelmeinket – mert ha elfojtjuk, egyszer csak robbanni fog
4. Tippek az érzelmi stabilitás megőrzéséhez – könnyen kibillenünk, ha nem teszünk ellene
5. Ismét visszatér a karma kereke – amit másnak kívántál, azt kapod most vissza

Erre a hónapra a Bach virágterápiás esszenciák közül kifejezetten a Cseresznyeszilvát ajánlom.
Segít megőrizni higgadtságunkat, és ezzel együtt kifejezésre juttatni azt, ami bánt.

1. Többet ésszel, mint erővel

Sikerünk titka a tervezés, az előrelátás, a megfontolt cselekvés. A meggondolatlan konfrontáció ebben a hónapban nem lesz célravezető. Azaz “izomból” most nem tudjuk megoldani a dolgainkat.
Előfordulhat, hogy belefutunk egy-egy “nemszeretem” feladatba, de céljaink elérése érdekében ezeket is el kellene végezni. Két opciónk van: vagy erőt veszünk magunkon, és megcsináljuk, vagy keresünk valakit, aki szívesen segít benne.
Ha viszont “elmismásoljuk” azokat a feladatokat, amikkel nem szívesen foglalkozunk, akkor az egész tervünk dugába dőlhet.

Másik csapda ebben a hónapban a maximalizmus lehet. A szebbre és jobbra törekvés vezet minket, ugyanakkor rengeteg időt és energiát felemészthet, ha minden apró részletet tökéletesnek akarunk tudni.

Ehelyett a Pareto elvet ajánlom figyelembe venni: a befektetett energiánk 20%-a hozza létre az eredményeink 80%-át.

Persze vannak szakmák, ahol muszáj 100%-ra törekedni: például én sem örülnék, ha a fogorvos 80%-os készültségnél abbahagyná a fogam fúrását. 🙂

De legyünk őszinték: a legtöbb feladatnál, amit végzünk, a 80% már elég jó eredménynek számít.

2. Fény az éjszakában

Ez a hónap arról is szól, hogy utat mutatunk másoknak. Szívesen megosztjuk azt a tudást, amivel rendelkezünk. Pontosan érezni fogjuk azt is, hogy hol a határ az önzetlen segítség és a kéretlen beleavatkozás között. Fényt viszünk azok életébe, akik erre nyitottak.

Jin Tűz - a gyertyaláng
Jin Tűz – a gyertyaláng

Bárminemű oktatás, tanítás, tréning támogatva lesz szeptemberben.

3. Érzelmeink továbbra is a fókuszban

Míg az előző hónapban az okozhatott nehézséget, hogy ne adjuk ki kontrollálhatatlanul a dühünket magunkból, addig a Kakas havában pont a fordítottja fog működni: hajlamosak lehetünk magunkba fojtani azokat a dolgokat, amik bántanak.
Hűvös eleganciával megjátszani, hogy minket ugyan nem érint meg semmi.
Igen ám, de ha így teszünk, akkor a szőnyeg alá söpört negatív érzelmek csak gyűlnek, és gyűlnek, mígnem egyszer csak elpattan a húr, és robbanunk. Legtöbbször végül egy semmiség miatt.

Ilyenkor a környezetünk nem is érti, miért reagálunk oly hevesen, és ránk kerühet a bélyeg, hogy túl érzékenyek vagyunk, túlreagálunk dolgokat. Holott inkább arról van szó, hogy túl sokat “nyeltünk”, és már nem bírjuk tovább a feszültséget.

A megoldás most is, mint mindig: hitelesen, őszintén, ugyanakkor higgadtan kifejezni az érzelmeinket. Alapvetően nem szükséges azonnal megbeszélni minden problémánkat. Előfordulhat, hogy szükségünk van egy kis időre, hogy tisztázzuk magunkban is, hogy mi az, ami bánt. Miután viszont ez sikerült, érdemes megfelelő alkalmat keresnünk, amikor megbeszélhetjük az érintett féllel, hogy mi zajlik bennünk.

Tudom, hogy ez nem könnyű, főleg, ha a családunkban nem ez a szokás. Mégis arra bíztatok mindenkit, hogy próbálja meg így kezelni az érzelmeit, mert akár kiabálásba fullad egy konfliktus, akár magunkba fojtjuk az érzelmeinket, mindkettő ártalmas.

A Bach virágterápiában ehhez is találunk segítséget: a Cseresznyeszilvát, amely segíti az érzelmi kontroll megtartását.

Cseresznyeszilva- a higgadtság virága

Negatív cseresznyeszilva állapotban jellemző, hogy az érzéseinket nem mutatjuk a külvilágnak. Helyette elfojtjuk őket, mert azt gondoljuk az az elvárás, hogy mindenkit fogadjunk el, szeressünk. A nyugalmunk azonban erőltetett. Próbálunk érzelmileg kiegyensúlyozottnak látszani, de ennek óriási ára van. Gyűlik bennünk a feszültség, nem tudjuk kiadni, mert attól félünk, elveszítjük a kontrollt.

Ebben az állapotban képtelenek vagyunk lazítani (testileg is), állandó feszültségben élünk. Fizikai szinten ez görcsök, tikkelés, nyugtalan alvás, körömrágás vagy idegesség formájában jelenhet meg.

Cseresznyeszilva- Bach virágterápia

Minél tovább húzzuk a problémáink, negatív érzéseink feldolgozását, annál nagyobb erővel fog egyszer csak “kirobbanni”.
És az is megesik, hogy nem is azok kapják a robbanást, akik miatt a feszültség felgyülemlett. Tipikusan előforduló jelenség, hogy valaki a munkahelyi konfliktusait nem tudja megfelelően megoldani, és otthon a családtagjai isszák meg a levét.

A Cseresznyeszilva esszenciája segít, hogy érzéseinket el tudjuk fogadni, és megfelelő módon ki is tudjuk nyilvánítani őket. Problémáinkat nyugodtan, higgadtan oldjuk meg, bátran szembenézünk félelmeinkkel, negatív gondolatainkkal is.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy súlyos esetben a Bach virágterápia a pszichológiai kezelést nem helyettesíti, de komplementer medicinaként a kezelést segíti, a gyógyulást támogatja.

Természetesen, és a legtöbb esetben, több esszenciából álló keveréket szoktunk alkalmazni. Ha kíváncsi vagy, hogy Neked mely esszenciák lehetnének a segítségedre

Töltsd ki az online virágválasztó tesztet itt

Bővebben a Bach virágterápiáról pedig itt olvashatsz:
https://balazstunde.com/bach-viragterapia/

4. A valós érzelmi stabilitás megőrzése

A Bach virágesszencián túl nagyban segíti a higgadtságunk megőrzését, ha kora reggel sportolunk, jógázunk, vagy meditálunk. Valójában nem is kell sok időt rászánnunk, 10-20 perc már bőven elég.

A titok a rendszerességben rejlik.

Ezt az időt minden nap érdemes magunkra szánni, ugyanis bőségesen megtérül.

Amikor a lányom kicsi volt nem tudtam máskor időt szakítani a jógára, csak kora reggel. Emiatt 5-10 perccel korábban keltem, mint a család, és az az idő csak az enyém volt. Egy idő után elkezdtem megszeretni ezeket a csendes kora reggeli perceket, és az 5-10 perc 15-20 perc lett, majd felment fél órára. Ehhez viszont az kellett, hogy megtapasztaljam jótékony hatását.

Nem szoktam azt ajánlani a klienseimnek, hogy hirtelen 30 perccel keljenek korábban, mint a családjuk, mert ez szinte biztos, hogy kudarcra van ítélve: nem bírnák sokáig.

Ehelyett az 5-10 percet javaslom kezdésnek, azt viszont minden nap. Ha az már beépült és jól esik, akkor lehet az időtartamot fokozatosan emelni.

5. Ki mint vet, úgy arat

Ebben az évben már többször volt olyan periódus, ami kifejezetten a karmáról szólt: azt kapjuk vissza, amit korábban mi tettünk másokkal. Legyen az jó vagy rossz. Most kifejezetten a kívánságaink fognak visszaszállni ránk.

Ha azt érzzük, hogy nem haladnak a dolgaink, mintha egy láthatatlan kéz fogna vissza, akkor gondoljunk vissza, mikor kívántunk esetleg mi magunk másnak ilyesmit? Enyhíti a negatív hatást, ha a következő meditációt gyakoroljuk:

Ho'oponoponó meditáció:
Ho’oponoponó meditáció

Ha viszont azt érezzünk, hogy láthatatlan erők támogatnak, szinte legördül előttünk a vörös szőnyeg, és csak végig kell sétálnunk rajta, akkor valószínűleg jókívánságaink szálltak most vissza fejünkre.

Összességében a megfontoltság, visszafogottság, elegancia lesz jellemző erre a hónapra. Keressük a különleges, egyedi megoldásokat, kerüljük a piszkos munkákat. Segít, ha van valaki a környezetünkben, aki megcsinálja helyettünk a “nemszeretem” feladatokat.
Ha bármiben kudarcot vallunk most nem szabad feladni, további próbálkozásainkat ugyanis siker fogja kísérni. Számíthatunk rá, hogy épül a kapcsolatrendszerünk, legyen szó akár üzleti életről, akár magánéletről.
Az érzelmi stabilitásunkért most meg kell dolgoznunk, mert könnyebben kibillenthet a nyugalmunkból egy-egy elejtett mondat, vagy gesztus. Ha kétségeink vannak, inkább kérdezzünk rá, tisztázzuk, beszéljük meg a problémáinkat.
A hónap energiája kedvez a tanulásnak, tanításnak: osszuk meg másokkal tudásunk fényét. Ugyanakkor vigyázzunk magunkra, töltődjünk fel rendszeresen, ne égessük két végén a gyertyát.
Jótett helyébe jót várhatunk: ha jót kívántunk másoknak, akkor az most visszaszáll ránk.

Remélem, hogy hasznotokra válik ez az útmutató.

Ezzel a felemelő versrészlettel zárom ehavi soraimat, mert a hónap egyik legfontosabb üzenetét fogalmazza meg kristálytisztán:

Aranyosi Ervin: Lámpás légy!

[…]
akarj mást is felemelni,
együtt szép EGYSÉG-re lelni.
Találsz olyat, aki kéri,
és örül, ha jóság éri,
aki remény után kutat,
annak mutass helyes utat.
Aki nem kér, azt hagyd békén,
hadd kullogjon a sor végén,
Ki hisz benned, annak adjál,
csalódástól ne lankadjál.
Lépj csak tovább segíts máson,
hagyd, hogy szíved megbocsásson!
Hitet osszál, reményt, békét,
lelked minden emberségét!
Szórd a magot, hogy kikeljen,
másban jó talajra leljen,
Mutass példát, más hadd lássa,
itt a mennynek földi mása!
Lámpás légy, s lelj követőkre,
világíts a sötét földre!
Szívük szeretettel teljen,
s a járható útra leljen!

Kellemes kora őszi napokat kívánok! 🌸🌞

Szeretettel: Tünde 💚

Szeretnél értesülni a legújabb bejegyzéseimről?
Iratkozz fel itt a hírlevelemre itt

Ez az általános érvényű előrejelzés útmutatást adhat, ugyanakkor nem helyettesíti a személyes konzultációt. Ha úgy érzed, hogy szeretnél jobban elmélyedni az önismeretben, és többet megtudni a saját horoszkópodról, várlak szeretettel személyesen vagy online konzultációra.

Jelentkezz be a hello@balazstunde.com email címen, telefonon (+36 30 175 7172) vagy messengeren.
További részletek érdekelnek? Kattints IDE.

Köszönet a fotókért a Canva-nak, Pixabay-nek és az Unsplash-nek.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close