fbpx

2021 augusztus, a Majom hava – kínai asztrológiai előrejelzés

Ami a szíveden, az a szádon…


Augusztus 7-én a reggeli órákban átléptünk a Majom havába a kínai asztrológia szerint. Ez a hónap erőteljes tűz és fém energiákat hoz az életünkbe. Hogy ez a gyakorlatban mit jelent? Olvass tovább a részletekért…

2021 augusztus a Majom hava a Kínai asztrológia szerint
2021 augusztus a Majom hava a Kínai asztrológia szerint

Tudjátok, mindig leírom, hogy egy előrejelzésnek azért van értelme, mert vannak általános, mindenkit érintő hatások. Ugyanakkor vannak hatások, amik a személyes csillagállásainkkal egyediek lesznek.

Ebben a bejegyzésben az általános, mindenkit érintő hatások közül szeretnék kiemelni néhányat.

Őszinteség vagy tapintatlanság?

A kínai asztrológia szerint minden elemnek két minősége van: egy erőteljesebb, kiáradó, JANG minőség, és egy gyengédebb, befogadó JIN minőség. A Tűz esetében a Jang Tűz analógiája a Nap, míg a Jin Tűzé a gyertyaláng. Mindkettő tűz, mégis óriási a különbség.

Augusztusban mindkét Tűz energia fog hatni ránk, de a Jang Tűz lesz a dominánsabb.

Mit jelent a gyakorlatban?

Optimizmust, vidámságot, életörömet.

Őszinteséget.

Ami a szívünkön, az a szánkon. Ami bánt, most könnyebben felszínre tör, és már lépünk is tovább. Talán túlságosan is könnyen felszínre tör, ezért érdemes odafigyelnünk, hogy a dolgainkat úgy fogalmazzuk meg, hogy a környezetünket ne bántsuk meg vele.

Van különbség a kedves őszinteség és a tapintatlanság között.

Segít, ha igyekszünk a tényekre fókuszálni, és az érzéseinkről beszélünk.

Hozok egy példát:

Ha a gyerek rendszeresen szanaszét hagyja a koszos ruháit reagálhatok így is:
„Elegem van belőle, hogy állandóan rendetlen vagy!”

Vagy így is:

„Nézd, nagyon fáradt, kimerült vagyok. Előfordul, hogy a lakásban szennyes ruhát találok itt-ott. Óriási segítség lenne, ha odafigyelnél, és a szennyestartóba tennéd a mosnivaló ruháidat. Köszönöm.”

Érzitek a különbséget, ugye?

Az első verzióban sajnos minősítés (rendetlen vagy) és túlzás (állandóan) szerepel, valamint nem adok arra irányuló jelzést, hogy mitől lehetne a helyzet jobb.

A második verziót hallva valljuk be nagyobb lesz az esély, hogy gyerekben felmerül az együttérzés. Kapott arra vonatkozó iránymutatást is, hogy mit várunk el tőle, és a túlzást is kerültük.
Apró trükk a megelőlegzett bizalom is (előre is megköszönjük, hogy meg fogja csinálni).

Ezt a kommunikációs technikát az élet minden területére átültethetjük, akár a munkatársainkkal, barátainkkal is alkalmazhatjuk.

Ha jobban érdekel a téma, hogy hogyan legyél úgy őszinte, hogy ellenállás helyett együttműködést érj el, akkor ajánlom figyelmedbe „A szavak ablakok vagy falak” című könyvet, mely az erőszakmentes kommunikációról szól.

Érzelmeink a fókuszban

A hónap másik erős témája: az érzelmek, úgy általánosságban.

Az erőszakmentes kommunikációt alkalmazva érzelmekre hatva tudunk együttműködést elérni, míg alacsony szinten érzelmi zsarolás, manipuláció jelenik meg. „Majd ha már nem leszek bánni fogod, hogy…”

Ne dőljünk be neki, és kerüljük mi magunk is.

A Bach virágterápiából mindig szoktam ajánlani esszenciákat a havi előrejelzésekhez. Most is ajánlok kettőt, amit gyakran együtt is szoktunk alkalmazni. Hogy mely esetekben? Azt is elárulom…

A hónap negatív hatásait ellensúlyozó Bach virágterápiás esszenciák: az Apróbojtorján és a Cseresznyeszilva

Apróbojtorján – az őszinteség virága

Biztos Te is ismersz olyan embert, akivel bármikor találkozol mindig vidám. Ő az, aki benne van minden buliban, ha hívják szívesen megy segíteni, kávézgatni, enni-inni – tulajdonképpen bárhova, csak ne kelljen egyedül lennie. Kellemes vele lenni, mert kerüli a vitákat, konfliktusokat. Csakhogy ezért nagy árat fizet…

Negatív apróbojtorján állapotban nem merünk szembesülni a problémáinkkal, ehelyett a külső ingereket, társaságot keressük, hogy eltereljék a gondolatainkat. Ez a viselkedés alapvetően lehet jó is, ha pillanatnyilag olyan helyzetben vagyunk, hogy nem tehetünk éppen semmit, és várnunk kell.

A gond akkor jelentkezik, ha ez az elkerülő viselkedésmód állandósul. Ugyanis a problémáink nem oldódnak meg maguktól. Negatív állapotban előfordul, hogy kifelé a vidám arcunkat mutatjuk, belül viszont szomorúak vagyunk. Ilyenkor szokott jönni a zugevés, zugivás, vagy egyéb pótcselekvés, ami átmenetileg nyugalmat hoz.

Az is gyakori, hogy a problémáinkat elbagatellizáljuk. Előfordulhat az ún. “káros pozitív gondolkodás”, amikor nem fordítunk kellő figyelmet és hangsúlyt a testi-lelki sérüléseinkre. Ne értsétek félre, a pozitív gondolkodás alapvetően jó, számomra azt jelenti, hogy meglátom az ürömben az örömöt is. De nem tagadom, hogy ha valami fáj, vagy esetleg nehéz időszakon megyek keresztül.

Jógaoktatóként évekig voltam ebben az állapotban. Azt éreztem, hogy nekem nem szabad semmiféle rosszat, negatívat mutatnom a külvilágnak, hisz azért van a jóga, hogy magamban helyre rakjam a dolgokat. Évek és egy pszichoterápia kellett hozzá, hogy felismerjem, jógaoktatóként is szabad néha szomorúnak lenni, szabad haragudni, ha igazságtalanul bántak velem, én is félhetek bizonyos dolgoktól – és mindezt nem kell eltitkolnom. Én is kerülhetek olyan helyzetbe, amire még nincs “megoldókulcsom”, és kérhetek segítséget olyantól, aki nálam az adott témában jártasabb.

Apróbojtorján - Bach virágterápia
Apróbojtorján – Bach virágterápia

Pozitív apróbojtorján állapotban őszinte vagy Magadhoz és másokhoz is. Problémáidat nyíltan felvállalod, és szembe mersz nézni velük. Belül találod meg a harmóniát, oldottságot, és ezt sugárzod kifelé. Optimista és békés vagy.

Nem jó az sem, ha valakiből csak a panasz árad (ez a Hangafű állapot a Bach virágterápiában), de az sem jó, ha hamis jókedvet mutatunk kifelé (ez az Apróbojtorján állapot).

Az igazság most is középen van: ha fel tudjuk vállalni, hogy az élet egyszer ilyen, máskor meg olyan. Amíg nem vagyunk megvilágosodott mesterek, addig valószínűleg elő fog fordulni, hogy negatív érzéseink támadnak.
Ez rendben van.
Ha elfojtjuk őket, az nincs rendben.
Ha kontrollálatlanul a környezetünkre zúdítjuk, az sincs rendben.

…és akkor most essen néhány szó a másik esszenciáról, ami segíti az érzelmi kontroll megtartását:

Cseresznyeszilva- a higgadtság virága

Negatív cseresznyeszilva állapotban is jellemző, hogy az érzéseinket nem mutatjuk a külvilágnak. Helyette elfojtjuk őket, mert azt gondoljuk az az elvárás, hogy mindenkit fogadjunk el, szeressünk. (Ismét egy tipikus jógaoktatói attitűd… 😀 ) A nyugalmunk erőltetett, próbálunk érzelmileg kiegyensúlyozottnak látszani, de ennek óriási ára van. Gyűlik bennünk a feszültség, nem tudjuk kiadni, mert attól félünk, elveszítjük a kontrollt.

Ebben az állapotban képtelenek vagyunk lazítani (testileg is), állandó feszültségben élünk. Fizikai szinten ez görcsök, tikkelés, nyugtalan alvás, körömrágás vagy idegesség formájában jelenik meg.

Cseresznyeszilva- Bach virágterápia

Minél tovább húzzuk a problémáink, negatív érzéseink feldolgozását, annál nagyobb erővel fog egyszer csak “kirobbanni”.
És az is megesik, hogy nem is azok kapják a robbanást, akik miatt a feszültség felgyülemlett. Tipikusan előforduló jelenség, hogy valaki a munkahelyi konfliktusait nem tudja megfelelően megoldani, és otthon a családtagjai isszák meg a levét.

A Cseresznyeszilva esszenciája segít, hogy érzéseinket el tudjuk fogadni, és megfelelő módon ki is tudjuk nyilvánítani őket. Problémáinkat nyugodtan, higgadtan oldjuk meg, bátran szembenézünk félelmeinkkel, negatív gondolatainkkal is.

Vannak esetek, amikor az apróbojtorján és a cseresznyeszilva esszenciáját együttesen alkalmazzuk, ez pedig az az állapot, amikor valaki le szeretne szokni valamely függőségéről. Az apróbojtorján segít megtörni a káros szokást, és szembenézni a valós problémákkal, a cseresznyeszilva pedig megadja azt a nyugalmat, amit korábban az addikció tárgya biztosított.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy súlyos esetben a Bach virágterápia a pszichológiai kezelést nem helyettesíti, de komplementer medicinaként a kezelést segíti, a gyógyulást támogatja.

Természetesen, és a legtöbb esetben, több esszenciából álló keveréket szoktunk alkalmazni. Kíváncsi vagy, hogy Neked mely esszenciák lehetnének a segítségedre?

Töltsd ki az online virágválasztó tesztet itt

Bővebben a Bach virágterápiáról itt olvashatsz:
https://balazstunde.com/bach-viragterapia/

A harcos energiája

A Majom energiája a Jang Fém energiáját hordozza magában. Azt a típusú harcosét, aki belemegy a csatába, konfrontálódik, kiáll magáért, de még szerencsésebb, ha kiáll másokért, akik nála gyöngébbek. A Jang Fémre szintén jellemző a kíméletlen őszinteség, ezért is írtam a témáról hosszabban a bejegyzés első felében.

De nem csak az őszinteség kerül előtérbe, hanem a becsületesség, megbízhatóság, etikus viselkedés is.

Erről eszembe jut egy kliensem, aki arról mesélt, hogy világ életében megbízhatatlan volt. Ígérgetett össze-vissza, fűnek-fának, aztán nem csak, hogy nem tartotta be, de még el is tűnt a színről.

Aztán jött egy fordulópont, és azt érezte, ez így nem mehet tovább, változnia kell. Új munkát keresett, új helyre költözött, és elkezdett becsületesen, megbízhatóan viselkedni. Megkérdeztem tőle, hogy mikor történt ez a fordulat az életében, és mikor megmondta az évszámot, azt láttam, hogy éppen egy új, 10 éves periódusba lépett be, amiben a Jang Fém energiája dominált.

Nos, egy hónap energiája nem annyira erős, mint egy 10 éves periódusé, tehát ilyen pálfordulatot ne várjunk. Ugyanakkor kicsiben megélhetjük azt, hogy ezek az értékek most mindenki számára előtérbe kerülnek.

Összességében vidám, optimista, jövős-menős hónapnak nézünk elébe. Tétlenség helyett inkább a tevékenység lesz jellemző, lehet olyan feladatinkat is megoldjuk most, amiket régóta kerülgettünk.
Legyünk őszinték, ugyanakkor tapintatosak is – csak annyit, és olyan formában mondjunk, hogy ne bántsuk meg a körülöttünk lévőket.

Remélem, hogy hasznotokra válik ez az útmutató.

További csodálatos nyári napokat kívánok! 🌸🌞

Szeretettel: Tünde 💚

Szeretnél értesülni a legújabb bejegyzéseimről?
Iratkozz fel itt a hírlevelemre itt

Ez az általános érvényű előrejelzés útmutatást adhat, ugyanakkor nem helyettesíti a személyes konzultációt. Ha úgy érzed, hogy szeretnél jobban elmélyedni az önismeretben, és többet megtudni a saját horoszkópodról, várlak szeretettel személyesen vagy online konzultációra.

Jelentkezz be a hello@balazstunde.com email címen, telefonon (+36 30 175 7172) vagy messengeren.
További részletek érdekelnek? Kattints IDE.


További cikkekért, érdekességekért pedig kövess az alábbi közösségi média felületeken:

Köszönet a fotókért a Canva-nak, Pixabay-nek és az Unsplash-nek.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close