fbpx

2021 július, a Kecske hava – kínai asztrológiai előrejelzés

A hónap, amikor jobb, ha a B tervedet is sutba dobod…

Ha voltak konfliktusaid júniusban, amikben nem tudtál dűlőre jutni, akkor jó hírem van: július 6-án éjjel átléptünk a Kecske havába, ami sokkal kellemesebbnek ígérkezik. Míg az elmúlt hetekben kicsit merevebbek, makacsabbak voltunk mindannyian, a következő időszakban ez visszájára fordul, és mindenki a megoldást fogja keresni, a kompromisszumokat. Javulni fog a kommunikáció, szebben, okosabban tudjuk megfogalmazni a mondanivalónkat – a céljaink elérése érdekében. Váratlan fordulatokra is számíthatunk, és ha elég rugalmasak tudunk lenni, minden jól alakul.
Olvass tovább a részletekért…
Tudjátok, mindig leírom, hogy egy előrejelzésnek azért van értelme, mert vannak általános, mindenkit érintő hatások. Ugyanakkor vannak hatások, amik a személyes csillagállásainkkal egyediek lesznek.

Ebben a bejegyzésben az általános, mindenkit érintő hatások közül szeretnék kiemelni néhányat.

1. Ahogy a bevezetőben is írtam, a merevség helyét átveszi a rugalmasság
2. Ezt a rugalmasságot le is teszteli az élet: ha mereven ragaszkodunk az elképzeléseinkhez és terveinkhez, az szenvedést okoz. Ha viszont “átadjuk az irányítást”, és belelazulunk, akkor a vártnál jobb megoldások érkeznek.
3. Erre a hónapra három Bach virágterápiás esszenciát hozok segítségül:
– a Kisezerjófűt (mert most nehezebben mondunk nem-et)
– a Kékgyökér-t (mert előfordulhat, hogy mások véleménye túlságosan befolyásol)
– és a Diófát (ha esetleg mások eltántorítanának attól, amit tudjuk, hogy meg kellene tennünk)

2021 július a kecske hava
2021 július a Kecske hava a Kínai asztrológia szerint

1. A diplomata “állás”

A hónap úgynevezett dupla Jin Fa energiával indul. A kínai asztrológiában képekkel dolgozunk, hogy könnyebb legyen megérteni és megjegyezni egy-egy asztrológiai jelentést.

Nos, ha a jin fára gondolunk, akkor talán leginkább a borostyán testesíti meg ezt a fajta energiát.

De mit jelent ez a gyakorlatban? A borostyán kúszónövény: szüksége van támaszra. Ha ez megvan, rendkívül magasra tör, kihasználva minden lehetőséget. Tör a célja felé: a fény felé. Hajlékony, rugalmas, alkalmazkodó. Az elé kerülő akadályokat megkerüli, vagy türelmesen vár, amíg elhárulnak.

Tehát ebben a hónapban mindannyian kicsit olyanok leszünk, mint a borostyán: a céljaink elérésének érdekében segít, ha van egy támaszunk. Ugyanakkor türelmesek, rugalmasak, kompromisszumkészek leszünk. Akinek jin fa van a horoszkópjában, az rendszerint szépen kommunikál, a céljai érdekében ügyesen meg tudja fogalmazni a mondanivalóját. Ezért is nevezik “diplomata állásnak”. Ebben a hónapban mindannyian diplomatikusabbak leszünk.

Kerülni fogjuk a konfliktusokat, mindannyian a megoldásokra koncentrálunk.
Mivel júniusban a konok Jang Fa energiája dominált, elképzelhető, hogy több vitánk, megoldatlan ügyünk volt, amik holtpontra jutottak.
No erről a holtpontról tudunk most kedvező irányba elmozdulni.

Mivel a Jin fa nagyon célratörő, mindig van egy “B terve”. A Kecske havában viszont hiába a B terv, a megoldások máshonnan, és máshogy érkeznek….

2. Ám legyen…

Július legfontosabb üzenete, hogy ne ragaszkodjunk a terveinkhez. Ugyanis hiába tennénk.

Nevezhetjük akár a meghiúsult tervek hónapjának is. Ha van B terved, azt is jobb, ha elfelejted…

Azért ne ijedj meg, ugyanis a vártál sokkal jobb megoldások érkeznek – ha el tudod fogadni.

Ez a hónap ugyanis rugalmassági lecke lesz az élettől. Ha mereven ragaszkodunk az elképzeléseinkhez, akkor rosszul fogjuk érezni magunkat. Ha viszont nyitottan, rugalmasan, azt mondjuk magunkban: “OK, legyen. Jöjjön, aminek jönnie kell” akkor váratlanul jó megoldások érkeznek.

Ha át tudjuk engedni az irányítást, akkor olyan dolgok, várnak ránk, amikről álmodni sem mertünk.

3. A hónap negatív hatásait ellensúlyozó Bach virágterápiás esszenciák: a Kisezerjófű, a Kékgyökér és a Diófa

A Bach virágterápiából mindig szoktam ajánlani esszenciákat a havi előrejelzésekhez. Most hármat is hoztam számotokra.

Mivel előfordulhat, hogy bizonytalankodunk, vagy a külső hatások túlságosan befolyásolnak minket, 3 olyan virágesszenciát választottam, ami más-más módon, de a ezeken a problémákon segít.

I. Kisezerjófű – a szolgálat virága

Negatív állapotban előfordulhat, hogy olyan erős a konfliktus kerülésének vágya bennünk, hogy inkább igen-t mondunk mindenre, csak ne legyen vita. Ez viszont nem jelent megoldást, ugyanis ha túl sokszor tesszük, akkor meg is betegíthetjük magunkat. A Kisezerjófű szedése segít, hogy nem-et tudjunk időnként mondani, amikor a saját érdekeinkért kell kiállni.

Kisezerjófű - Bach virágterápia
Kisezerjófű – Bach virágterápia

Bővebben a Bach virágterápiáról itt olvashatsz:
https://balazstunde.com/bach-viragterapia/

II. Kékgyökér – az intuíció virága

Megeshet, hogy elbizonytalanodunk, és állandóan mások véleményét kérdezgetjük arról, hogy mit is kellene csinálnunk. Előfordul, hogy ellentmondó válaszokat kapunk, és csak még nagyobb lesz bennünk a káosz.

Kékgyökér - Bach virágterápia
Kékgyökér – Bach virágterápia

A Kékgyökér esszenciája segít, hogy meghalljuk a saját belső hangunkat, és merjünk bízni benne. Cselekedeteinket ekkor a saját intuíciónk vezérli, ami sokkal jobb tanácsadó bárki másnál.

III. Diófa – a világra segítő

Míg negatív kékgyökér állapotban nem tudjuk, hogy mit tegyünk, addig negatív Diófa állapotban nagyon is tudjuk mit kellene tennünk – de mégsem csináljuk. Mégpedig azért, mert nem elég szilárd az elhatározásunk, mások könnyen elbizonytalanítanak.

Diófa - Bach virágterápia
Diófa – Bach virágterápia

A Diófa segít, hogy mások véleményétől függetlenül a saját utunkat járjuk. Gyakran van szükség rá, ha nagyobb változásokon megyünk keresztül az életünkben: például munkahelyet váltunk, kirepül a gyerek, változó korba lépünk vagy elköltözünk. A Diófa esszenciája segít az átmenetben, innen is kapta a nevét: “a világra segítő”.

Természetesen több esszenciát is lehet választani, hiszen az aktuális problémákon túl lehetnek alkati gyengeségek is. Kíváncsi vagy, hogy Neked mely esszenciák lehetnének a segítségedre?

Töltsd ki az online virágválasztó tesztet itt

Tetszik? Kérj időpontot, és szívesen elkészítem a Számodra legalkalmasabb egyedi keveréket.

Összességében úgy gondolom, hogy ha rugalmasak tudunk lenni, akkor egy meglepetésekben, jó élményekben gazdag nyári hónap vár ránk.
Ráadásul jó eséllyel a rendezetlen konfliktusaink is megoldódnak, így semmi nem áll útjában egy kiadós pihenésnek, nyaralásnak.

Remélem, hogy hasznotokra válik az útmutató.

További csodálatos nyári napokat kívánok! 🌸🌞

Szeretettel: Tünde 💚

Szeretnél értesülni a legújabb bejegyzéseimről?
Iratkozz fel itt a hírlevelemre itt

Ez az általános érvényű előrejelzés útmutatást adhat, ugyanakkor nem helyettesíti a személyes konzultációt. Ha úgy érzed, hogy szeretnél jobban elmélyedni az önismeretben, és többet megtudni a saját horoszkópodról, várlak szeretettel személyesen vagy online konzultációra.

Jelentkezz be a hello@balazstunde.com email címen, telefonon (+36 30 175 7172) vagy messengeren.
További részletek érdekelnek? Kattints IDE.


További cikkekért, érdekességekért pedig kövess az alábbi közösségi média felületeken:

Köszönet a fotókért a Canva-nak, Pixabay-nek és az Unsplash-nek.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close