fbpx

2021 április, a Sárkány hava – kínai asztrológiai előrejelzés

A kínai asztrológia szerint április 4-én a délutáni órákban átléptünk a Sárkány havába. Ekkor kezdjük el erőteljesebben érezni azokat az új energiákat, amiket az életünkbe hoz. Vannak általános hatásai, amit mindenki érezni fog, és vannak hatásai, amik a személyes csillagállásainkkal egyediek lesznek.

Ebben a bejegyzésben az általános, mindenkit érintő hatások közül szeretnék kiemelni néhányat.

1. Belesodródtál valami kellemetlen helyzetbe? Itt az idő, hogy kiállj Magadért.
2. Ki mint vet, úgy arat – ez lehet az éved egyik legjobb hónapja, de lehet a legnehezebb is.
3. Maradjunk mozgásban – úgysem bírunk nyugton ülni
+1. Szerencsés fordulatokra számíthatunk

1. Munka, otthon, anyagiak? Ne sodródj tovább, állj ki Magadért!

Vannak, akiknek egész életre szóló feladat, hogy legyőzzék sodródási tendenciájukat, és megtanuljanak kiállni Magukért. 2021 áprilisában azonban mindannyian megkapjuk ezt a leckét, hogy gyakorolhassunk.

Nem fogok hazudni: nem ez a legkellemesebb konstelláció a kínai asztrológiában. Ha azonban tudjuk, hogy mi a feladat, akkor könnyebben meg is tudjuk oldani.

2021 április a Sárkány hava a Kínai asztrológia szerint

Szóval, ha azt tapasztalod, hogy belesodródtál olyan helyzetbe, amit nem Te akartál, nem jó Neked, sőt, akár méltatlan is Hozzád, akkor itt az idő, hogy meghúzd saját határaidat, és kiállj Magadért.

Ebben a hónapban különösen az alábbi életterületeken légy résen:
– otthon
– anyagiak
– munka/munkahely

Állj ki Magadért!

Ismered a trükköt, hogyan kell megfőzni egy békát? Hideg vízbe szokták tenni, és lassan melegítik fel a vizet körülötte. Így nem veszi észre, nem menekül, és szépen lassan felforr körülötte a víz.

Így járhatunk mi is, ha nem vagyunk résen. Eleinte lehet, hogy csak egy apró dolog felett hunyunk szemet. Nem tetszik ugyan, de nem éri meg esetleg a konfrontációt. Aztán egyre nagyobb dolgok jönnek sorra, egyre több mindenre mondunk igent, amire szívünk szerint inkább nemet mondtunk volna.

Mi lehet a vége? Hogy olyan helyzetben találjuk Magunkat, ami igen kellemetlen nekünk, esetleg méltatlan is hozzánk. A körülmények áldozatának érezhetjük magunkat, holott, csak az történt, hogy belementünk valamibe, amire az elején nemet kellett volna mondanunk.

A csillagok tanítása az, hogy felismerjük ezeket a helyzeteket, és képesek legyünk változtatni rajtuk.

Gondold végig:
– Mi az, amibe nem szeretnél többé belemenni?
– Mi az, amit szeretnél?
– Kommunikáld az érintett személy(ek) felé.

Itt beleeshetünk abba a hibába, hogy azt gondoljuk, az Önmagunkért való kiállás azt jelenti, hogy szakítunk/elköltözünk/felmondunk/stb…

Holott, korántsem erről van szó. Sokkal inkább arról, hogy fel merjük vállalni Magunkat, a véleményünket, az érzéseinket, és ezt hitelesen kommunikáljuk. A másik fél reakciója erre kétféle lehet:

  1. Megérti, és tiszteletben tartja az igényeinket, és az életünk kellemesebb keretekben folyik tovább.
  2. Nem tartja tiszteletben/elfogadhatónak, és ebben az esetben a kapcsolat leépül.

Akármelyik kimenetel is alakul, a számunkra kellemetlen helyzet megszűnik, és jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben.

Mi történik, ha nem vállaljuk fel?

Sajnos, egyre több, egyre kellemetlenebb szituációra számíthatunk, sőt akár testi tünetek, betegségek is megjelenhetnek, ezáltal “kényszerítve” minket, hogy meghúzzuk a határainkat.

Ezért is szenteltem ennyire hosszú bekezdést ennek a tanításnak.

Gondold végig, van-e olyan területe az életednek, ahol hajlamos vagy belesodródni “nem kívánt” helyzetekbe.

Ha találtál ilyet, akkor két tippet tudok adni, ami a segítségedre lehet.

Az egyik az erőszakmentes kommunikáció, elolvashatod például ezt a könyvet (Marshall B. Rosenberg: A szavak ablakok vagy falak), vagy kereshetsz olyan tanfolyamot, ahol megtanítják hogyan tudsz hatékonyan kiállni Magadért.

A másik a Bach virágterápia, amely segít kikeveredni az olyan állapotokból, amikor nem tudunk nemet mondani. Ebben a Kisezerjófű esszenciája segít.

Kisezerjófű – Bach virágterápia

Bővebben a Bach virágterápiáról itt olvashatsz:
https://balazstunde.com/bach-viragterapia/

2. Az aratás konstelláció – ki mint vet, úgy arat

Vannak időszakok, amikor a karma kereke úgy fordul, hogy visszakapjuk azt, amit mi tettünk/gondoltunk korábban.

Ez tipikusan lehet nagyon jó, amikor minden dolgunk flottul megy, támogató környzetben élünk, szeretve vagyunk, segítséget kapunk.

Az érme másik oldala, amikor úgy érezzük semmi sem sikerül, azt gondoljuk keresztbe tesznek nekünk, problémákba ütközünk, és összességében véve nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. Legyünk őszinték, ez bárkivel előfordulhat: emberek vagyunk.
Megmondom őszintén, ez utóbbi esetben szokott előfordulni, hogy hozzám fordulnak segítségért.
Hiszen, ha minden flottul megy, akkor mi szükség arra, hogy valaki megmondja az irányt? Ha viszont nem tudjuk, hogy hol keressük a problémáink gyökerét, akkor nagyon is jól jön egy asztrológus segítsége.

Szóval áprilisban visszakapjuk azt, ahogyan mi viselkedtünk másokkal. Ahogy említettem, ez lehet egy nagyon klassz időszak az életünkben.

De mit tegyünk, ha mégsem az?

Gondoljuk végig, mi mikor tettünk hasonlót, mint ahogy most velünk bánnak?

Ha nem vállaljuk fel a felelősséget, akkor nem számíthatunk enyhülésre. Ha viszont fel tudjuk idézni a helyzetet, akkor most lehetőségünk van a másik fél szemszögéből átélni az eseményeket.
Nem tetszik, amit kapunk?
Akkor legközelebb ne viselkedünk úgy, ahogy nem szeretnénk, hogy velünk viselkedjenek.

Enyhítheti a nehézségeinket, ha bocsánatot kérünk attól, akinek korábban ártottunk. Ezt nem is szükséges személyesen megtenni, elég ha önmagunkban őszintén bűnbánatot tartunk, és gondolatban bocsánatot kérünk. Ha nyitottak vagyunk a meditációra, akkor a Ho’oponoponó meditáció segíthet a feloldozásban. Ekkor négy rövid frázist ismételgetünk magunkban, addig, ameddig csak jól esik.

Ho’oponopono meditáció
Ha felvállaljuk tetteinkért a felelősséget megszűnik a tanítás hatása.

Haladó tartalom:
A 2021 áprilisi karma hatásának van még egy külön színezete, amolyan “mágikus állás”. Tehát, vigyázunk mit gondolunk, mit kívánunk másoknak, mert az fog visszaszállni a fejünkre.
Alacsony szinten rosszindulatú gondolatok merülhetnek fel, pl.: “Költse patikára!” Hessegessük el, ha ilyesmi az eszünkbe jut, mert ezt fogjuk visszakapni!
Magas szinten, megjelenhet az életünkben egy “guru”, tanító, aki spirituális fejlődésünkben segít szintet ugrani. Nyitottá válunk alternatív, természetes gyógymódokra, nem ritkán ilyenkor szoktunk asztrológiai tanulmányokba is kezdeni. A konstellációt magas szinten élve ezen tudásunkat mások megsegítésére fordítjuk.

3. Aktivitás, jövés-menés

Ebben a hónapban nemigen tudunk megülni a fenekünkön. Bennünk van a jövés-menés iránti igény, folyamatosan teszünk-veszünk, a nyugodt üldögélés nehezen megy. A folyamatos mozgás közben pedig még remek ötleteink is támadnak! (Nekem például futás közben szoktak jönni a legjobb ötletek.)

Ebből kifolyólag arra számíthatunk, hogy sok dolgot leszünk képesek elintézni. Ha időnként le is ülünk, akkor fejben tervezgetjük tovább a tennivalóinkat. Jól jöhet a priorizálás, jó, ha írunk listát a tennivalóinkról, és még jobb, ha be is ütemezzük őket a naptárunkba. Máskülönban fennáll a veszélye, hogy “aki sokat markol, keveset fog”, azaz sok mindenbe belekezdünk, és abból kevés lesz befejezve.

Ahogy az óceán sem pihen egy percre sem – mi sem nagyon tudunk majd áprilisban. Emiatt különösen fontos, hogy figyeljünk oda a feltöltődésre. Ha lehetőségünk van rá, menjünk ki valamiféle vízpartra, mert az most nyugtatólag hat ránk. Két feladat elvégzése között pedig jó ha beiktatunk 5-10 perces pihenőket.

+1. Szerencsés fordulatok, “égi védelem”

Áprilisban érdemes is új dolgokba belevágnunk, mert egyfajta “hátszelet” kapunk hozzá az Univerzumtól. Számíthatunk rá, hogy a dolgaink szerencsés fordulatot vesznek, váratlanul segítséget kapunk, összességében jól jövünk ki a szituációkból.

Összefoglalva, egy olyan hónap vár ránk, amikor az élet teszteli, hogy mennyire vagyunk képesek kiállni a saját érdekeinkért. Elsősorban az otthonunk, a munkánk, az anyagiak területén kell résen lennünk.
Ha nehézségekbe ütközünk, úgy érezzük valaki ellenünk fordult, tartsunk önvizsgálatot: mikor tettünk mi valami hasonlót másvalakivel? Itt az ideje a karmikus adó törlesztésének, és – legalábbis gondolatban – bocsánatot kérni, jóvá tenni korábbi hibás lépéseinket. Ha viszont jól bántunk másokkal, mindig is a javukat akartuk, akkor ezt kapjuk vissza, és egy nagyon kellemes hónapnak nézünk elébe.
Mozgalmas hetek következnek. Keressünk lehetőséget a szabadban tölteni minél több időt, és a tennivalóink között figyelni a feltöltődésre.
Ha valami új dologba vágnák bele, a hónap energetikája támogatni fogja.

Tartalmas, feltöltődős, napsütéses tavaszi napokat kívánok! 🌸🌞🍀

Szeretettel: Tünde 💚

Ez az általános érvényű előrejelzés útmutatást adhat, ugyanakkor nem helyettesíti a személyes konzultációt. Ha úgy érzed, hogy szeretnél jobban elmélyedni az önismeretben, és többet megtudni a saját horoszkópodról, várlak szeretettel személyesen vagy online konzultációra.

Jelentkezz be a tundebalazs@gmail.com email címen vagy Facebook messengeren.
További részletek érdekelnek? Kattints IDE.

Elérhetőségeim:
Facebookon: https://www.facebook.com/BalazsTundeAsztrologus/
Email: tundebalazs@gmail.com
Tel: +36 30 175 7172

Szeretnél értesülni a legújabb bejegyzéseimről?
Iratkozz fel itt a hírlevelemre itt


További cikkekért, érdekességekért kövess az alábbi közösségi média felületeken:

Köszönet a fotókért a Canva-nak, Pixabay-nek és az Unsplash-nek.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close