fbpx

2021 március, a Nyúl hava – kínai asztrológiai előrejelzés

A kínai asztrológia szerint március 5-én átlépünk a Nyúl havába. Ekkor kezdjük el erőteljesebben érezni azokat az új energiákat, amiket hoz az életünkbe. Vannak általános hatásai, amit mindenki érezni fog, és vannak hatásai, amik a személyes csillagállásainkkal egyediek lesznek.

Ebben a bejegyzésben az általános, mindenkit érintő hatások közül szeretnék kiemelni néhányat.

1. Szépség, különlegesség, kreativitás 
2. A “fogyókúra” konstelláció
3. Románcok, új “régi” szerelem
4. Kettősség: túlpörgés – visszahúzódás
5. Kitől kérjünk segítséget?

1. Szépség, különlegesség

Az idei év energiái bizonyos szempontból márciusban csúcsosodnak ki. Amit az éves előrejelzésemben írtam, szinte teljes egészében igaz lesz március havára is. Leginkább az 1., 2., 4. és 5. pontokat ajánlom újra elolvasni. 🙂

Kifejezetten fontos lesz a kinézetünk, és nem csak a sajátunk, de a környezetünké is. Jobban fogjuk értékelni az egyedi, különleges dolgokat – legyenek azok akár ékszerek, akár berendezési tárgyak, vagy kertészeti megoldások.

Márciusban a “középszerű” egyszerűen nem lesz elég jó. Mindig jobbat, és szebbet akarunk, általában véve a maximumra törekszünk. Éppen ezért eshet különösen rosszul, ha kritikával illetnek bennünket. Vigyázzunk mi is a szánkra: a másik fél is érzékenyebben reagálhat a szokásosnál, ha nemtetszésünket szóvá tesszük.

Kreativitásunk ebben a hónapban csúcsra járhat, éljük ki: alkossunk abban, amiben örömünket leljük.

2. A fogyókúra konstelláció

A nyúl hava a fent leírtakkal együtt azt eredményezi, hogy nem csak fontos lesz a kinézetünk, de kapunk hozzá erőt is, hogy tegyünk a szépségünkért, egészségünkért. Ebben az időszakban könnyebb lesz a fogyókúrát betartani, több kedvünk lesz mozogni: az eredmény pedig nem csak szebb, de egészségesebb test.

A tavasz amúgy is az év legjobb időszaka a méregtelenítésre. Ilyenkor megszabadulunk a télen felhalmozott felesleges kilóktól és a bennük tárolt méreganyagoktól is. A méregtelenítő kúrák tárháza végtelen, ki-ki kedve szerint válogathat. Vannak pár napos, otthon elvégezhető programok, és vannak több hetet átfogó módszerek. Az utóbbiak esetén érdemes lehet szakember támogatását kérni, vagy olyan csoportokat keresni, ahol hasonló gondolkodású emberek segítséget nyújtanak egymásnak.

Bár a testünk méregtelenítése szerencsére már elterjedt gyakorlat, a lelki méregtelenítésre viszont kevesebben gondolnak. Pedig ez is épp olyan fontos: ha nem szabadulunk meg a mérgező gondolatainktól, a kellemetlen érzéseinktől, akkor egy idő után testi tüneteket okozhatnak.

Szerencsére erre is sokféle módszer létezik, például a naplóírás, légzőgyakorlatok, pszichoterápia, vagy a Bach virágterápia.

A Bach virágesszenciák közül a Vadalma támogatja a szervezet méregtelenítését.

A Bach virágesszenciákat azért szeretem, mert nem csak érzelmi, de testi szinten is hatnak. Egy salaktalanító étrend például csodásan támogatható a Vadalma esszenciájával. Vagy bármilyen más gyógynövény készítményhez is adhatjuk a Bach virágesszenciákat.

Bach virágterápia: Vadalma - A megtisztulás virága
Bach virágterápia: Vadalma – A megtisztulás virága

Bővebben a Bach virágterápiáról itt olvashatsz:
https://balazstunde.com/bach-viragterapia/

3. Románcok, új “régi” szerelem

Ha már formába kerültünk, jöhetnek a romantikus pillanatok is az életünkbe. Nyitottabbak leszünk, könnyebben megy a csevegés, ismerkedés, flörtölés.

Ha van párkapcsolatunk előfordulhat, hogy túlzóan sokat várunk a szerelmünktől, olyan ideális tulajdonságokkal felruházva őt, amikkel valójában nem, vagy nem olyan mértékben rendelkezik. Ezért próbáljunk “visszaszállni” a földre, és emlékeztessük magunkat, hogy ő is csak egy ember, ő is rendelkezik gyarlóságokkal, és ne állítsuk szegényt piedesztálra, mert később saját magunknak okozhatunk ezzel csalódást.

Ha nincs párkapcsolatunk, akkor márciusban jó eséllyel bekopogtat a szerelem. Az is lehet, hogy olyan érzésünk támad, “mintha már ismernénk egymást valahonnan” vagy olyan összhang van közöttünk, “mintha ezer éve ismerném” – pedig lehet valójában most találkoztunk először.

A karmikus kapcsolatok hava
A karmikus kapcsolatok hava

Ez a hónap a karmikus kapcsolatok hava. Akivel összehoz a sors, az most egészen biztosan tükröt tart Eléd: jól figyeld meg, mit tanít Neked.

Ha csalódottságot élsz meg, kérlek vedd górcső alá saját Magad: nem lehet, hogy a Te elvárásaid voltak túlzóak? Üljetek le, és ha van rá mód beszéljétek meg a dolgokat őszintén.

4. Kettősség: túlpörgés – visszahúzódás

Ahogy az óceán is kiárad és visszahúzódik, ugyanúgy viselkedhetünk mi is ebben a hónapban.

Lehet, hogy egyik héten tennivalók és programok tömkelegét szervezzük meg, majd a következő héten mindenből és mindenkiből elegünk lesz, és legszívesebben csak magunkra zárnák az ajtót – egyedül.

Ha így érzed Magad, tudd, hogy semmi gond – ez a hónap ilyen lesz. Elmúlik. Vagy mégsem? 🤔
Ha valakinek a Jang Víz benne van a horoszkópjában, akkor ő alapból hajlamos így viselkedni, és márciusban ez csak felerősödik. Ha viszont nincs a horoszkópodban, akkor ez csak átmeneti állapot lesz Részedre.

Változékonyak leszünk, akár csak az óceán...
Változékonyak leszünk, akár csak az óceán…

Élvezd ki a csendet, időnként keress Magadnak egy kis “énidőt”. Ha van lehetőséged, menj ki a vízpartra, ott még inkább megnyugvást találsz.

5. Kitől kérjünk segítséget?

A jó hír, hogy ebben a hónapban is rengeteg segítségre számíthatunk. Akár váratlanul is segítséget kapunk a nehéz helyzetekben, de még jobb, ha kérjük.

Ki az, akire a leginkább számíthatsz ebben a hónapban?

  • közeli családtagjaid (apa, anya, testvér)
  • barátaid
  • munkatársaid

Összefoglalva: egy olyan hónap vár ránk, amelyben a kinézet, a külsőségek most kicsit nagyobb hangsúlyt kapnak. Kreativitásban nem lesz hiány, igyekszünk mindent szebbé és jobbá tenni – önmagunkat is beleértve. Itt az ideje a tavaszi méregtelenítésnek/fogyókúrának: nagy hajrá! A tavaszi zsongás a romantikát, szerelmet is behozhatja szánunkra. Ha viszont elégedetlenek vagyunk a párunkkal, érdemes önvizsgálatot tartani: mi az amiben tükröt tart nekünk? A túlzottan aktív napok után egy kis visszahúzódás teljesen rendben van. Töltődjünk, pihenjünk eleget. Ha segítségre van szükségünk csak szóljunk, ott lesznek körülöttünk azok az emberek, akikre számíthatunk.

Tartalmas, feltöltődős, napsütéses tavaszi napokat kívánok!

Szeretettel: Tünde

Ez az általános érvényű előrejelzés útmutatást adhat, ugyanakkor nem helyettesíti a személyes konzultációt. Ha úgy érzed, hogy szeretnél jobban elmélyedni az önismeretben, és többet megtudni a saját horoszkópodról, várlak szeretettel személyesen vagy online konzultációra.

Jelentkezz be a tundebalazs@gmail.com email címen vagy Facebook messengeren.
További részletek érdekelnek? Kattints IDE.

Elérhetőségeim:
Facebookon: https://www.facebook.com/BalazsTundeAsztrologus/
Email: tundebalazs@gmail.com
Tel: +36 30 175 7172

Szeretnél értesülni a legújabb bejegyzéseimről?
Iratkozz fel itt a hírlevelemre itt


További cikkekért, érdekességekért kövess az alábbi közösségi média felületeken:

Köszönet a fotókért a Canva-nak, Pixabay-nek és az Unsplash-nek.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close