fbpx

2021 a Bivaly éve – kínai asztrológiai előrejelzés

A kínai szolár naptár szerint 2021. február 3-án kezdődik az új év, a Jin Fém, Bivaly éve. Ekkor kezdjük el erőteljesebben érezni azokat az új energiákat, amiket hoz az életünkbe. Vannak általános hatásai, amit mindenki érezni fog, és vannak hatásai, amik a személyes csillagállásainkkal egyediek lesznek.

Ebben a bejegyzésben az általános, mindenkit érintő hatások közül szeretnék kiemelni néhányat.

2021 a Bivaly éve a kínai asztrológia szerint
2021 a Bivaly éve a kínai asztrológia szerint

1. Különleges, újszerű megoldások 
2. Tervezés, tervezés, tervezés 
3. Kitartás, teherbírás 
4. Kritika helyett dicséret
5. Maximalizmus, tökéletesség
+1 Művészetek, kikapcsolódás feltöltődés

1. Kreatív, újszerű megoldások

A 2021-es év a kreativitásával különleges, újszerű megoldások születését támogatja mindannyiunk életében. Akár az otthonunkról van szó, akár a munkánkról, akár a tágabb környezetünkről, azt tapasztalhatjuk, hogy megjelenik bennünk az igény a szépségre, egyediségre.

Ha a 2020-as év a lomtalanítás éve volt, akkor a 2021-es a díszítésé, a finomhangolásé lesz.

A Bivaly éve nem kedvez annyira a “piszkos munkáknak”, mint a Patkány éve. Kissé kényelmesebbek lehetünk, és előfordulhat, hogy a “nemszeretem” feladataink elvégzetlenül maradnak – akkor is, ha tudjuk egy nagyobb cél érdekében meg kellene csinálnunk őket.

Segít, ha csapatban próbálunk meg dolgozni, és kinek-kinek erősségei szerint leosztani a feladatokat.

Tervezés és csapatmunka - két kulcstényező a sikeres évhez
Tervezés és csapatmunka – két kulcstényező a sikeres évhez

Szívesen segítünk mi magunk is – abban, amit szeretünk.

De szerencsére nem vagyunk egyformák: mindenkinek más az erőssége, így ha ezt ügyesen ki tudjuk aknázni, akkor tudunk előre haladni az élet minden területén.

2. Míg 2020 a célokról szólt, 2021 a tervezésről

A Fém elem energiája velünk marad 2021-ben is, ugyanakkor lágyabb formában. Míg a Jang Fém a kínai asztrológiában a harcos, aki belemegy a csatába, addig a Jin Fém a tábornok, aki a terepasztal felett stratégiai terveket sző.

Idén ez utóbbi energiát kamatoztathatjuk mi is az életünkben.

Legyen szó akár egy új otthon megtervezéséről, akár munkánkkal, vagy magánéletünkkel kapcsolatos tervekről, 2021-ben könnyebben megy a szövögetés.

Pszichológiai kutatások során azt tapasztalták, hogy azok az emberek, aki nem csak fejben tervezgetnek, hanem le is írják a terveiket, sokkal sikeresebbek az életben – és ez bizony pénzben is mérhető.

3. Lassú víz partot mos

Megnő a teherbírásunk a Bivaly évében: alaposabbak leszünk a munkánkban. Lehet, hogy lassabbak is, de kitartóan, szorgalmasan haladunk a feladatainkkal.

Érzelmileg sokkal stabilabb évre számíthatunk, mint 2020-ban. Ha a Patkány évében azt éreztük, hogy az érzelmek tengerében hánykolódunk, akkor a jó hír, hogy 2021-ben partra érünk. Végre stabilizálódunk, és ez nem csak érzelmileg, hanem anyagi szinten is könnyebbséget jelenthet. Főleg az év második felében érezhetjük majd ezt a hatást.

4. Kritikával ellenállást, dicsérettel eredményeket érünk el

Mivel idén erős hajtóerő munkálkodik bennünk, hogy minél tökéletesebbek legyünk, vagy tökéletes munkát adjunk ki a kezünk közül – rosszul érint bennünket a kritika. Segíthet, ha emlékezünk rá, hogy ez most “gyenge pontunk”. Ha negatív érzelmeink támadnak attól, hogy valaki hibát talál bennünk vagy a munkánkban, akkor hiúságunkat félretéve próbáljuk meglátni a kritikában rejlő lehetőséget.

Ugyanez igaz lesz a környezetünkre is: ők is nehezebben viselik, ha szóvá tesszük a hibájukat. Így azt tanácsolnám, hogy próbáljunk a jó dolgokra koncentrálni, és azokat hangsúlyozni. Így az érintett fél szárnyakat kap, és lehet, hogy magától kijavítja az esetleges hibáit.

A ősi bölcsességet mindenképp tartsuk szem előtt:

“Dicsérj nyilvánosan, kritizálj négyszemközt!

A kritikák feldolgozásában a Bach virágesszenciák közül a Bükkfa segít.

Bükkfa Bach virágesszencia

Bővebben a Bach virágterápiáról itt olvashatsz:
https://balazstunde.com/bach-viragterapia/

5. Fejlődés, tanulás, önfejlesztés, maximalizmus

Az önismereti út olyan út, aminek soha nincs vége, és mégis érdemes elindulni rajta, mert minden egyes megtett lépéssel közelebb kerülünk önmagunkhoz, a boldogságunkhoz.

Ugyanakkor felmerülhet az igény, hogy más területeken is fejlesszük magunkat. Az év energiája maximálisan támogatja a tanulást.

Munkánkban érdemes szem előtt tartani, hogy jobb a kész munka, mint a tökéletes, mert hajlamosak lehetünk a maximalizmusra.

Hallottál már a Pareto elvről? Ennek alapján a befektetett munkánk 20%-a hozza a végeredmény 80%-át.

+1. Művészetek, kikapcsolódás, feltöltődés

Habár egy Bivaly erejét kölcsönzik nekünk az égiek, hogy feladatainkkal boldoguljunk, azért nem szabad megfeledkeznünk a pihenésről sem.

Az otthon végzett munka megnehezíti a munka és a magánélet szétválasztását. Előfordulhat, hogy észrevétlenül felégetjük tartalékainkat, miközben arra várunk, hogy kiszabadulhassunk a nyomás alól, és önfeledten utazgathassunk, pihenhessünk.

Figyeljünk oda önmagunkra év közben folyamatosan, hogy legyen az életünkben örömforrás, pihenés a mindennapokban is.

2021-ben a művészetek gyakorlása vagy élvezete adhatja meg számunkra azt az élményt, hogy teljesen ki tudunk kapcsolódni. Lehet az zene, tánc, versírás vagy festészet, bármi, ami régóta lappang bennünk, hogy jó lenne kipróbálni – tegyük meg ebben az évben.

2021-ben töltődj művészettel

A klasszikus művészeti ágakon túlmenően is gondolkodhatunk, például lehet, hogy valaki a konyhaművészteben találja meg önmagát.

Keressük tudatosan az örömforrásokat, a hétköznapi csodákat, mert visszatekintve könnyen lehet, hogy azt fogjuk látni, ezek voltak az igazán örömteli pillanatok az életünkben.

A fenti, általánosságban érvényes dolgokon kívül az új energiák mindenféle változásokat hozhatnak az életünkbe. A személyes előrejelzés készítése arra szolgál, hogy megmutassa a Te személyes horoszkópodra milyen hatással lesz 2021 érkezése.

Ha felkeltetem az érdeklődésedet várlak szeretettel!

Jelentkezz be a tundebalazs@gmail.com email címen vagy Facebook messengeren.
További részletek érdekelnek? Kattints IDE.

Elérhetőségeim:
Facebookon: https://www.facebook.com/BalazsTundeAsztrologus/
Email: tundebalazs@gmail.com
Tel: +36 30 175 7172

Szeretnél értesülni a legújabb bejegyzéseimről?
Iratkozz fel itt a hírlevelemre itt


További cikkekért, érdekességekért kövess az alábbi közösségi média felületeken:

Köszönet a fotókért a Canva-nak, Pixabay-nek és az Unsplash-nek.

Sok sikert, örömöt, boldogságot és mindenhez jó egészséget kívánok!
Szeretettel:
Tünde

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close