fbpx

2020 december a Patkány hava – kínai asztrológiai előrejelzés

A kínai asztrológia szerint december 6-án délután átlépünk a Patkány havába. 6 pontban összeszedtem, hogy milyen pozitív hatásokat tudunk kiaknázni, milyen csapdákra kell figyelnünk, és hogyan tudjuk enyhíteni az esetleges kellemetlen hatásokat 2020 decemberében:

1. Intuíció, intuitív tudás – hallgass a megérzéseidre, és improvizálj bátran. A “légből kapott válaszok” hava következik
2. Kommunikáció – ne várd, hogy kitalálják a gondolataidat, mert lehetetlen lesz
3. Érzelmek a terítéken – most még azok is érzékenyebbek lesznek, akik alapjáraton nem azok
4. Meditáció, relaxáció – most könnyebb lesz elmélyülni tudatunk csendjében
5. Aratás télen? – bizony ám, csak nem a szántóföldeken, hanem az érzelmi életünkben a karma visszatér.
+1 Segítő emberek érkeznek – csak kérj segítséget, és megkapod
Olvass tovább, ha jól jön egy kis útmutatás…

2020 december a Patkány hava
2020 december a Patkány hava

Habár az év végéhez közeledünk, a kínai asztrológia szerint még 2 hónap hátra van a Patkány évéből. December szokás szerint a Patkány hava, ezt követi január, a Bivaly hónapja és csak utána, február 3-án indul majd a kínai újév. Addig még ezekkel az energiákkal kell megküzdenünk – vagy ezeket használhatjuk fel legjobb tudásunk szerint.

Előrejelzéseim célja az, hogy segítsek ebben az olvasónak, azaz Neked.

1. Intuíció, intuitív tudás

Sokszor írom, hogy hallgassunk a megérzéseinkre, de erre a hónapra azért emelem ki, mert felerősödik mindannyiunkban a kis sugallat. Biztos Te is voltál már olyan helyzetben, hogy tudtad mit kellene tenned, de aztán valami visszatartott – és utólag bebizonyosodott, hogy jobb lett volna a saját “fejed után” menni.

És biztos vagyok benne, hogy olyan is volt már, hogy valóban hallgattál a megérzéseidre, és nagyon is jónak bizonyultak. Én is tudnék példát adni az életemből – mindkettőre. 🙂

Amióta azonban asztrológiát tanulok, tudom, hogy ezek a kis sugallatok nem véletlenek. Útjelzők számunkra, hogy merre, vagy hogyan haladjunk tovább. Nem muszáj hallgatni rá, de érdemes. 🙂

Ebben a hónapban ráadásul könnyebben “beugranak” dolgok, megoldások. Nem is tudjuk, hogy honnan tudjuk, de tudjuk, hogy valami úgy van. A dolog hátulütője, hogy magyarázatot nem fogunk tudni adni hozzá, de a végén beigazolódik, hogy jól gondoltuk. Decemberben a “légből kapott válaszok” igenis jónak bizonyulnak! 😉

2. Kommunikáció

Kissé rejtélyesebbek leszünk mások számára. Ne várjuk, hogy kitalálják az érzéseinket, gondolatainkat, mert ez ebben a hónapban túl nagy kihívás lesz.

Csakúgy, mint követni egymás gondolatmeneteit. Ne lepődj meg, ha időnként azt érzed “ködös”, amit a partnered mond. Inkább kérdezz rá, egészen biztosan ugyanarra gondoltok-e.

Ebben a hónapban jó hasznát vesszük az erőszakmentes kommunikációnak. Ne csak arra kérdezzünk rá, mi jól értjük-e őt, hanem arra is, hogy ő jól ért-e minket? Mi ment át a mondanivalónkból? Egyszerűbb az elején tisztázni a dolgokat, mint később azon vitatkozni, ki mire gondolt az adott beszélgetésben.

3. Érzelmek a terítéken

Az érzelmeink között akad számos kellemes és kellemetlen is. Ez az év arról szól, hogy megéljük őket, és ha szükséges feldolgozzuk őket. Számomra két könyv volt ami óriási segítséget nyújtott, és megértések sorozatához vezetett érzelemeink feldolgozásával kapcsolatban.

Ez egyik Daniel Goleman: Érzelmi intelligencia c. könyve. A szerző ebben részletesen elmagyarázza, hogy hol van az arany középút az érzelmek feldolgozásában. Az egyik véglet, ha a békesség kedvéért elfojtom magamban az érzéseimet – ezzel magamnak ártok. A másik véglet, amikor korlátok nélkül a másik emberre zúdítom őket – ezzel neki ártok. A meglepetés számomra ezután következett, amikor kifejtette a szerző, hogy klinikai vizsgálatok azt mutatták ki, hogy a feszültség nem csökken bennem akkor sem, ha szabad utat engedek az érzéseknek, és kontrollálatlanul hagyom, hogy feltörjenek.

A valódi megoldást az jelenti, ha felismerem az érzést, ami generálódott bennem, azonosítom, és higgadtan szóvá teszem.

A másik könyv, ami segítség abban, hogyan mondjuk el úgy, hogy a beszélgetőpartnerünk ne vegye sértésnek vagy támadásnak: Marshall B Rosenberg: A szavak ablakok vagy falak -Erőszakmentes kommunikáció

Az, hogy higgadtak tudjunk maradni az érzelmeink közepette is, kulcsfontosságú. Ennek megsegítésére két opciót tudok kínálni. Legszerencsésebb együtt a kettőt használni, de külön-külön is működnek.

Az egyik a Bach virágterápia, amely segít a negatív érzelmi állapotokat pozitívra fordítani. Ezen belül is a Cseresznyeszilvát emelném ki.

A hónap Bach virágterápiás esszenciája a CSERESZNYESZILVA.

Bach virágterápia: Cseresznyeszilva a higgadtság virága
Bach virágterápia: Cseresznyeszilva a higgadtság virága

Bővebben a Bach virágterápiáról itt olvashatsz: https://balazstunde.com/bach-viragterapia/

A másik a rendszeres, napi meditáció vagy relaxáció, ami már át is vezet a 4. pontra….

4. Meditáció, relaxáció

Először is: tisztáznám a különbséget, nagyon röviden, mert lehet, hogy nem mindenki tudja.

A relaxáció a test teljes és tudatos ellazítása, míg a meditáció egy gondolatoktól és érzelmektől mentes tiszta tudatállapot. Valójában a relaxáció előfeltétele a meditációnak. Ha valaki szorongó, feszengő típus, akkor előbb a relaxáció technikákáját kell elsajátítania. Ha tudunk relaxálni, akkor onnan már szinte csak átsiklunk a meditációs tudatállapotba. Olyasmi történik, mint mikor elalszunk. Minél jobban erőlködöm, hogy el tudjak aludni, annál nehezebben megy. Ugyanez a helyzet a meditációval: erőlködve lehetetlen elérni azt a nyugalmat, amit nyújthat.

A meditáció segít megtalálni a biztos pontot Önmagadban
Meditáció

Ha valaki pörgős, mocorgós, akkor a jin jógát javaslom kezdésnek, ezt a meditáció előszobájának is szoktam nevezni. Ebben a jógatípusban percekig maradunk mozdulatlanul egy-egy kellemes jógapózban, így csendesítjük el az elménket.

Sok módszer létezik a nyugalom, a csend eléréséhez. Érdemes több utat is kipróbálni, majd amelyik tetszik, amellett elköteleződni, és abban elmélyülni. Olvass tovább, mert a bejegyzés végére belinkelem a Soundcloud csatornámon fent lévő 5 perces relaxációs gyakorlatot, hogy ki tudd próbálni, valójában mennyire egyszerű.

A lényeg, hogy a Patkány hava maximálisan támogatja az elmélyülést, úgyhogy azt javaslom mindenképp kezdjük el, és majd alakul. Vagy, ha már gyakoroljuk valamely fajtáját, akkor azt tapasztaljuk meg, hogy egyre jobban eltudunk mélyülni tudatunk csendjében.

A relaxált, ellazult testben a feszültségek, energiablokkok oldódnak, így rendszeresen végezve a relaxáció egészségmegőrző, sőt öngyógyító hatású is tud lenni.

5. Ki mint vet, úgy arat – karmikus adósságaink rendeződnek

Kedves, együttműködő, megbízható, nyitott voltál? Ezt kapod vissza. Kellemes hónapra számíthatsz, vagy legalábbis érzelmi támogatásra a környezetedtől. Ezt a fejezetet átugorhatod. De mi van, ha nem?

Karma: A múltunk határozza meg a jelenünket, és a jelenünk határozza meg a jövőnket.
Karma

Ha azt tapasztaljuk, hogy becsaptak, megcsaltak, elárultak – és pont olyan ember, akiben nagyon megbíztunk – akkor sajnos valószínűleg azért történik, mert valamikor régen mi is viselkedtünk hasonlóképpen. A karma kereke úgy fordul, hogy ebben a hónapban visszakapjuk azt, ahogy mi viselkedtünk másokkal.

Ami történt, megtörtént: visszacsinálni már nem lehet – de enyhíteni a károkat, a hatását még igen.

Ki mint vet, úgy arat  - a karmikus adósságok rendeződnek decemberben
Érzelmi támogatás vagy árulás, megcsalás? Korábbi tetteink határozzák meg, milyen lesz a decemberünk.

A csillagállás lényege, hogy megtapasztaljuk milyen a másik oldalon lenni, és tanuljunk belőle. Ezek után valószínűleg nem fogunk már úgy viselkedni, mint régebben. Lehet, hogy áldozatnak érzed Magad, de valójában nem vagy az, csak kiegyenlítődik a karmikus számlád. Innentől a Te döntésed, hogy a jövőben hogyan viselkedsz.

Enyhíteni tudja a fájdalmat, a felelősségvállalás korábbi tetteinkért, és a bocsánatkérés. Valójában elég ha magunkban felidézzük azt a személyt, akit megbántottunk, és gondolatban bocsánatot kérünk tőle. Egy másik technika, ha írunk neki egy levelet – amit aztán nem küldünk el, csak kiírjuk magunkból.

A harmadik technika, amit nagyon hatásosnak találtam, a H’oponoponó meditáció. Ez tulajdonképpen egy mantrázás, amikor 4 kifejezést ismételgetünk magunkban folyamatosan:
“Sajnálom. Szeretlek. Kérlek bocsáss meg nekem. Köszönöm.”

Hamarabb túl leszünk az esetleges nehéz heteken, és enyhébb is lesz a hatása a karmának, ha a fenti tanácsokat megfogadjuk.

+1. Segítő emberek körülöttünk

Decemberben, a Patkány havában, váratlanul, kérés nélkül is folyamatosan kapjuk a segítséget. Ugyanakkor mi is szívesen segítünk másoknak. Olyan természetesen adódnak ezek a helyzetek, hogy szinte fel sem tűnik. Valójában egyfajta égi támogatást kapunk. Az újonnan indított dolgaink is nagyobb eséllyel lesznek sikeresek.

Szeretnél értesülni a legújabb bejegyzéseimről?
Iratkozz fel itt a hírlevelemre itt

Az ígért 5 perces relaxációs hanganyagot itt tudod elérni:
https://soundcloud.com/balazstunde-1/5-perc-relax


Erőben, egészségben gazdag decembert kívánok Neked és szeretteidnek!
Balázs Tünde

Ez az általános érvényű előrejelzés útmutatást adhat, de nem helyettesíti a személyes konzultációt. Ha úgy érzed, hogy szeretnél jobban elmélyedni az önismeretben, és többet megtudni a saját horoszkópodról, várlak szeretettel személyesen vagy online konzultációra.

Hogyan zajlik a konzultáció? Arról pedig bővebben itt olvashatsz: https://balazstunde.com/hogyan-zajlik-egy-konzultacio/

Vedd fel velem a kapcsolatot akár már most.

Elérhetőségeim:
Facebookon: https://www.facebook.com/BalazsTundeAsztrologus/
Email: tundebalazs@gmail.com
Tel: +36 30 175 7172

További cikkekért, érdekességekért pedig kövess az alábbi közösségi média felületeken:

Köszönet a fotókért Mona Munn Kisrigó fotóstúdiónak, a Pixabay-nek és az Unsplash-nek.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close