fbpx

2020 június – Kínai asztrológiai előrejelzés a Ló havára

A kínai asztrológia szerint 2020. június 5-én reggel elindult egy új hónap, a Ló hava. Ebben a bejegyzésben arról olvashattok milyen általános energetikai hatásoknak leszünk kitéve, és hogyan tudjuk “meglovagolni” és kiegyensúlyozni ezeket.

Mozgalmas hónapnak nézünk elébe, ugyanis a Víz és a Tűz elemek kerülnek össze ebben a hónapban. A Vízzel jár a nyugtalanság, a folyamatos jövés-menés, agyalás, tervezgetés. Várhatóan a szokásosnál kevesebbet leszünk otthon.
Rengeteg energiát kapunk ahhoz, hogy a dolgaink haladjanak: mindent szebbé és jobbá akarunk tenni. Két csapdát kerüljünk el: azt, hogy addig analizálgatjuk a dolgokat, míg elmúlik a lehetőség; illetve a másik végletet: hogy fejest ugrunk valamibe anélkül, hogy végiggondolnánk. A hatalmas lelkesedés és tetterő közepette…

…figyeljünk rá, hogy maradjon időnk a pihenésre is!

Megnő a szabadság iránti vágyunk: ebben a hónapban nehezebben viseljük a korlátozásokat – még szerencse, hogy az enyhítések időszaka van amúgy is. Igényünk lesz időnként az egyedüllétre is, többen fogják tapasztalni, hogy a vízpartra vágynak, az tudja őket igazán feltölteni.

Valójában nagy szükségünk is lesz ezekre az egyedül töltött percekre/órákra, ugyanis az élet most kisebb fajta kihívások elé állít bennünket.

Te döntesz, vagy csak sodródsz az árral?

Az első, amit kiemelnék, hogy hajlamosak lehetünk belesodródni olyan helyzetekbe, amit nem mi akartunk, sőt! Nem is jó nekünk.
Gondolkozzunk el: mi az a méltatlan helyzet, amibe belekerültünk és nem mi akartunk?

Vállaljuk fel a saját gondolatainkat, érzéseinket, és álljunk ki mellettük. Csak így szabadulhatunk a kínos szituációkból. Ha nem állunk ki magunkért, akkor az élet még inkább abba az irányba tol, ami kellemetlen. Ez a helyzet érintheti a munkahelyünket, az otthonunkat párkapcsolatunkat és a családunkat főleg. Ha azt éreznénk, hogy szégyelljük magunkat valaki miatt, akkor most határozottan az a feladat, hogy határolódjunk el. Mások tetteiért nem mi vagyunk a felelősek. Azért viszont igen, hogy mi az, amibe hagyjuk magunkat belerángatni.

A feladat: határozottan állj ki a véleményed mellett!

A másik kihívás, ami júniusban vár ránk, erőteljesen érzelmi vonatkozású lesz.

Most mindannyian felülünk egy képzeletbeli érzelmi hullámvasútra, de hogy hogyan reagálunk, az már a mi döntésünk lehet!

Júniusban mindannyian fent fogunk ülni az érzelmi hullámvasúton

A gyakorlatban azt tapasztalhatjuk, hogy egyik nap kicsattanó jókedvünk van, ezer dologgal foglalkozunk, lelkesek vagyunk és fáradhatatlanok. A másik nap pedig elszáll minden ihlet, elmegy a jókedv, sőt nagyon is apatikus hangulatba tudunk kerülni.

A legfontosabb dolog ezzel kapcsolatban, hogy ne ijedjünk meg. Tudatosítsuk magunkban, hogy ezzel most mindenki így van. Ennek van itt az ideje: hogy megtapasztaljuk milyen fent és milyen lent. Csak arra vigyázzunk, hogy fontoljuk meg a reakcióinkat, és ne zsigerből reagáljunk semmire! Az érzelmeink ugyanis eltúlzottak lehetnek. Mindkét irányban. Most a végleteket éljük meg, de valójában az igazság mindig valahol félúton van!

Vannak, akiknek könnyebben megy megőrizni a higgadtságukat, és vannak, akiknek nagyon nehéz. Az utóbbi csoportnak gyűjtöttem össze néhány tippet, amik segítenek az érzelmi viharok közepette.

  1. Nyerj egy kis időt! Ne reagálj/válaszolj azonnal, ha azt érzed elragadnak az indulatok.
  2. Végezz naponta valami olyan tevékenységet, ami feltölt és kikapcsol. Fontos, hogy olyasmi legyen, amikor pihen az idegrendszered, és csakis befelé, Magadra figyelsz!
  3. Menj többet a természetbe!
  4. Csípd el már az elején a szélsőséges gondolataidat! (Ami például úgy kezdődik, hogy Soha…; Mindig…; Állandóan…) Hessegesd el őket, amilyen gyorsan csak tudod!
  5. Végezz valamilyen légzőgyakorlatot!
  6. Használhatsz gyógynövényeket, illóolajokat is a hangulatingadozás kiküszöbölésére.
  7. Menj el Bach virágterápiás tanácsadásra, ami kifejezetten az érzelmi problémák kezelésére hivatott!
  8. Érdemes akkor megbeszélni a problémákat, amikor épp higgadt vagy.

Ezeket a tippeket egy külön bejegyzésben részletesen kifejtve itt találod:
https://balazstunde.com/2020/06/05/10-tipp-ami-segit-higgadtnak-maradni-az-erzelmi-viharok-kozepette/

És a legfontosabb, ha úgy érzed, bátran kérj segítséget!

A témát bővebben kifejtettem ebben a YouTube videóban, ha kedvet kaptál hozzá hallgasd meg itt:

Az általános előrejelzés, bár nagy segítség lehet eligazodni, nem helyettesíti a személyes tanácsadást.

Ha úgy érzed segítségedre lehetek, keress valamelyik elérhetőségemen:
https://www.facebook.com/BalazsTundeAsztrologus/
https://balazstunde.com/kapcsolat/

Várlak szeretettel!
Tündi

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close