fbpx

10 tipp, ami segít higgadtnak maradni az érzelmi viharok közepette

Ahogy azt a kínai asztrológiai előrejelzésemben is írtam, 2020 júniusának talán legnagyobb kihívása az érzelmeink megfelelő kezelése lesz. Higgadtnak maradni az érzelmi viharok közepette – ez sokunknak nagy feladat lehet. Ezért összegyűjtöttem 10 tippet, amik már beváltak ahhoz, hogy nyugodtak tudjunk maradni akkor is, amikor épp felszökőben van a vérnyomásunk.

1. Állj meg egy pillanatra!

Jusson eszedbe, hogy ami most történik egy „érzelmi nagyító”-n keresztül jut el Hozzád. Vegyél egy-két mély lélegzetet, és vizsgáld meg, vajon ennek az eseménynek lesz-e jelentősége 1 év múlva? És 5 év múlva? Lehet, hogy már holnap másképp fogod látni az egész szituációt. Légy résen, kapd el a pillanatot amint érzed, hogy felkerültél az érzelmi hullámvasútra. Ha tudod, hogy mi történik Veled könnyebb átvészelni a nehezebb időszakot.

2. Nyerj egy kis időt!

Ha érzed, hogy elragadtak az érzelmeid, kérd meg a beszélgető partneredet, hogy térjetek vissza témára kicsit később. Legjobb, ha tudsz aludni rá egyet. De ha nem, és megteheted, akkor tarts egy félóra szünetet. Menj el sétálni vagy futni: a friss levegő és a mozgás segít higgadtnak maradni.

3. A természet mindig egyensúlyban van

Ha teheted menj ki a természetbe gyakran. Ha amúgy is jársz, lehet ebben a hónapban érdemes lesz sűrűbben kilátogatni. Ha sehogy sem tudod megoldani, akkor keress egy szép képet a természetről – ami Számodra nyugalmat sugároz, és nézegesd, esetleg állítsd be háttérképként. Pszichológiai kutatások során azt tapasztalták, hogy egy természeti kép nézegetése is csökkenti bennünk a feszültséget. Saját tapasztalat, hogy ha megnézek egy természetfilmet, az is ki tud ragadni a hétköznapokból, és megnyugtat.

Ezt a képet én készítettem az egyik futásom közben…még csak el sem kellett hagynom a várost. Budapest, III.kerület.

4. Emlékezz rá: ez is elmúlik!

Figyelj az olyan gondolataidra, amik szélsőségesek! Pl. „Most már soha nem…” vagy „Ez már mindig …” vagy „Állandóan…” Jó eséllyel ezek hibás gondolatmenetek.
Ugyanis van egy örök szabály. Minden változik, csak egy valami állandó: a változás maga. Tudatosítsd ezt Magadban! Akármilyen nehéz helyzetbe kerülsz is, az csak egy átmenetei állapot, és ELMÚLIK. Másrészt: Akármilyen jól mennek is a dolgaid, légy hálás érte! Az őszinte hála érzésével még többet tudunk bevonzani abból, amiért köszönetet mondtunk.

5. Napi 5 perc Önmagadért

Az érzelmi egyensúlyt könnyebben meg tudod őrizni, ha beiktatsz egy rendszeres napi tevékenységet, amikor csak Magadra figyelsz. Lehet, hogy csak 5 percre bekapcsolsz egy szép nyugtató zenét. Lehet, hogy kedvet kapsz, hogy kipróbáld a relaxációt/meditációt. Lehet találsz egy-két jógagyakorlatot, amik segítenek lecsendesíteni az érzelmeidet.
Ha szeretnél egy gyorsan, bárhol elvégezhető relaxációt, készítettem egyet, melyet itt meg tudsz hallgatni:

Tudok egy-két légzőgyakorlatot is ajánlani, ami hozzásegít a kiegyensúlyozottsághoz.

 1. Ha csak egyszerűen becsukod a szemed és elkezded figyelni a lélegzetvételeidet. Attól, hogy csak arra összpontosítasz, a légzés lelassul és Te nyugodtabb állapotba kerülsz.
 2. Vagy visszafelé: ha becsukod a szemed és elkezdesz jó mélyeket lélegezni, azaz tudatosan lassítod a légzést szintén nyugodtabb állapotba kerülsz. Szokták javasolni, hogy mielőtt ingerült állapotban megszólalnánk, számoljunk el 10-ig. Megcsinálhatod ezt a számolást úgy, hogy
  1 – jó mély belégzés,
  2 – jó mély kilégzés;
  3 – ismét jó mély belégzés;
  …és így tovább.
  Garantálom, hogy sokkal nyugodtabb leszel, ha a számolást mély légzéshez kötöd.
 3. A jógában van egy ún. váltott orrlyukú légzés, ami összehangolja a jobb és a bal agyféltekét. Testi-lelki-érzelmi szinten kiegyensúlyozottságot eredményez. A neve anuloma viloma.

6. Gyógynövényeink közül több is van, ami nyugtató hatású

 1. Nagyszerű például az orbáncfű olaja. Ugyanakkor fényérzékenységet okoz, ha tehát a Nap szerelmese vagy, akkor válassz inkább másik gyógynövényt.
 2. A citromfű tea rendszeres fogyasztása is segít.
 3. A méltán népszerű macskagyökér – ami nem okoz függőséget! Teája helyett inkább kapszulás formában ajánlom, mert a szaga nem túl kellemes.
 4. Az Energy cég készítményei közül segítségünkre lehet a Peralgin, amely az idegkimerültség, stressz, energiahiány és izomgörcsök panaszaira van jótékony hatással.
 5. A Relaxin, amely amellett, hogy nyugtató hatású, a szorongás és depresszió megelőzését támogatja, csillapítja a pánikrohamokat.
 6. Ha a túlpörgés helyett az apátia veszélye fenyeget Bennünket, akkor pedig a Stimaral szedése ajánlott: segíti a szervezet alkalmazkodását a megváltozott életkörülményekhez, növeli a teljesítőképességet, javítja az agyi funkciókat (tanulás, koncentrálás, emlékezőképesség, stb.)

7. Illóolajok

Természetesen vannak illóolajok is, amik a kiegyensúlyozottságunkat támogatják, például az összes citrusféle olaja, például: citrom, édesnarancs, neroli, bergamott, cubeba. Vigyázat, mert az összes citrusféle illóolaja napérzékenységet okoz. Természetesen a sokak által ismert és kedvelt levendula is nyugtató hatású. Teája, illóolaja egyaránt használható. És persze ott vannak a népszerű illóolaj forgalmazó cégek kifejezetten nyugtató/kiegyensúlyozó keverékei. Ezeket is bátran bevethetitek.

8. Bach virágterápia

Van egy olyan terápiás módszer, ami kifejezetten a negatív érzelmi állapotokat segít pozitívba fordítani: a Bach virágterápia. Érdemes beszélgetni egy terapeutával, hogy a Számodra megfelelő keveréket kiválassza és összeállítsa a 38 virág eszenciája közül. Kifejezetten a szélsőséges esetek és érzelmek kezelésére a Szikárka ajánlott, amely segít megtalálni az arany középutat.

9. Akupresszúra

Testünk bizonyos pontjait masszírozva szintén le tudjuk csillapítani magunkat. Pl. a Szívburok 6-os és/vagy a Szív 9-es pont masszírozása nyugtató, stressz oldó hatású. És mindkettő a csuklónkon található – kvázi mindig kéznél vannak!

Fontosnak tartom kiemelni, hogy bizonyos esetekben orvosi/pszichológiai segítségre is szükség lehet. Ha azt érzed nagy a baj, akkor keresd fel a háziorvosodat, és kérlek konzultálj vele. A természetes gyógymódok az akadémikus orvoslást kiegészítik, de nem helyettesítik.

Ha tetszett a bejegyzés köszönöm, ha megosztod a közösségi média felületeken.

További természetes gyógymódokért illetve asztrológiai előrejelzésekért kövess a Facebookon és a YouTube-on is!
https://www.facebook.com/BalazsTundeAsztrologus/
https://www.youtube.com/channel/UC4I2wSfDrQOY3i5E2o48EaA/

Ha pedig úgy érzed segítségedre lehetek keress bátran az elérhetőségeim egyikén:
https://balazstunde.com/kapcsolat/

Leave a Reply

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close