fbpx

2020 május – a Kígyó hónapja

A kínai asztrológia szerint május 5-én hajnalban átléptünk a Sárkány havából a Kígyó havába.
Összeszedtem 9️⃣ pontban, hogy mik az új energiák és feladatok a kínai asztrológia szerint

2020 május a Kígyó hava

1️⃣ Nos, először is egy biztató dologgal kezdeném. A kínai 5 elem tana szerint átlépünk a Nyárba, a Tűz elem évszakába. Ez talán enyhíti majd az erőteljes vizesedést 💦 a testünkben is. A “sima” influenza vírus is nehezebben okoz már problémákat a nyári hónapokban, és remélhetőleg így lesz ez a Covid-19-cel is. Várakozásaim szerint kicsit fellélegezhetünk, könnyebbek, szabadabbak lehetünk.

2️⃣ A megérzéseink, a másokra való ráhangolódási képességünk felerősödhet. Ha tudjuk, használjuk most ezt az energiát arra, hogy önzetlenül segítünk másoknak. A “jó tett helyébe jót várj” elve most is érvényesül, de a viszonzást ne onnan várjuk, ahol segítettünk. Az Univerzumban egyensúly van, így Te is visszakapod a segítséget, de nem feltétlenül onnan, ahonnan várod. 

3️⃣ Hajlamosak lehetünk még mindig túl sokat agyalni. Ha azon kapjuk magunkat, hogy az foglalkoztat vajon mit gondolnak rólunk most mások, akkor ne lovaljuk bele magunkat az érzésbe. Legyünk résen, csípjük fülön már az elején. Tereljük el a gondolatainkat, foglaljuk le magunkat, menjünk és sportoljunk valamit.

4️⃣ Előfordulhat, hogy belesodródunk valamibe, amit nem mi akartunk. Ez a munka és a párkapcsolat területén is jelentkezhet. Legyünk őszinték: ha valami nem tetszik, vagy esetleg méltatlannak találjuk, ne menjünk bele.

A hónap üzente: állj ki Magadért!

Itt szokott némi félreértés lenni. Ez nem azt jelenti, hogy fel kell mondani, vagy szakítani kell. Sokkal inkább önvizsgálatot tartani, és végiggondolni, hogy mi az a helyzet, amibe sodródom, egyáltalán nem én akartam, és nem is jó nekem. Ha megvan, akkor higgadtan megbeszélni az érintett személyekkel, és majd elválik, hogy a másik oldal hogyan reagál. Vagy megbecsülnek, hogy ki mertem állni Magamért, vagy lépül az a kapcsolat, ami már méltatlan hozzám. Mindenképpen megerősödve jövök ki a helyzetből, de csak akkor, ha fel merek szólalni a saját érdekemben.
Ha nem…. akkor sajnos további kellemetlen szituációkra számíthatok. Ugyanis addig-addig fokozódnak a dolgok, amíg a sarkamra nem állok.

Kreativitás, különlegesség, maximalizmus

5️⃣ Ebben a hónapban előtérbe kerülnek a ✨ szép, ✨ egyedi, ✨ különleges dolgok. Most több türelmünk lesz hozzá, hogy magunkat, vagy a környezetünket szépítgessük. 

Csillogás, különlegesség, maximalizmus és csipetnyi hiúság
Csillogás, különlegesség, maximalizmus és egy kis hiúság is jellemezheti májust.

Használjuk ki ezt az energiát, és alakítsuk ruhatárunkat vagy lakásunkat/kertünket a saját ízlésünk szerint. 

6️⃣ Kicsit a maximalista énünk kerül most előtérbe. A szépet még szebbé, a jót még jobbá, magunkat még okosabbá szeretnénk tenni. Ezért ez a hónap kedvez a tanulmányoknak is.🤓 De akár az is lehet, hogy valaki most kap kedvet egy tavaszi méregtelenítéshez, fogyókúrához.

7️⃣ “Bírom én a kritikát, csak nem szeretem” – ezt a mondást egy vicces kollégámtól hallottam anno. Nos… májusban nem fogjuk bírni a kritikát. 😀 Kicsit jobban fáj mindannyiunknak, ha valamiben kifogást találnak rajtunk/bennünk. Ezért jusson eszünkbe, mielőtt megsértődnénk, hogy talán nem is bántó szándékkal mondták. Próbáljunk építkezni belőle, és kiköszörülni a csorbát.
És vica versa! A másiknak is jobban fáj, ha hibát találunk benne és szóvá tesszük. Ezért a kíméletlen szembesítés most zsákutca. Inkább valamiféle kérdés formájában csak finoman utaljunk rá, hogy valami nem stimmel. Venni fogja a másik oldal az adást, és így nem sértődik meg. 

8️⃣ A kreativitás a munkánk területén is érvényesülni fog. Lehet magunk is meglepődünk, milyen újszerű megoldások jutnak az eszünkbe.

9️⃣ Ez a hónap a stratégiai tervezésé is. Bár bizonyos szinten körülvesz bennünket a bizonytalanság, mégis használhatjuk arra a hónap energiáit, hogy terveket szövögessünk. Lehet A, B és esetleg C terv is. Aztán meglátjuk melyik jön be. Egy biztos, most könnyen összeáll a kép: átlátjuk a folyamatokat.

További szép tavaszi – nyári napokat kívánok, és jó egészséget! 

Ha tetszett a bejegyzés kövess engem
Facebookon: https://www.facebook.com/BalazsTundeAsztrologus/
Instán: https://www.instagram.com/balazstunde_asztrologia_joga/
LinkedIn-en: https://www.linkedin.com/in/tunde-balazs-a72a7960/

Köszönet a fotókért az Unsplash-nek.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close