fbpx

2020 április: a Sárkány hava

Korábbi Facebook bejegyzésemben írtam Nektek arról, hogy márciusban egy tükröt tol elénk az Univerzum, azért, hogy vizsgáljuk felül vágyainkat, és lehetőleg módosítsunk elavult viselkedésmintáinkon, gondolkodásunkon.
Az a helyzet, hogy ez a szembesítő együttállás megszűnik április 4-én.

Hogy ez mit jelent? Változást biztosan. Április 4-én ugyanis átlépünk a Jang Fém, Sárkány havába. 🐲

Ez különös és erőteljes energiákat hoz számunkra. Egyrészt, ha 2020-ban feltámadt Benned a harcos, akkor áprilisban kettő is lesz belőle.  Azt gondolom ez jó hír: felvesszük a kesztyűt, és küzdünk. A sors úgy hozta, hogy egy közös célért most közösen tudunk küzdeni.

A másik, hogy különösen jó megérzéseink lesznek: valahogy tudni fogjuk mire számíthatunk, milyen irányba “mozduljunk”. Pszichikailag is erősebbek leszünk, mint a Nyúl havában, márciusban. Bevallom engem lelkileg azért eléggé megviseltek a változások/történések, mind a világban, mind a saját vállalkozásomban. (A napi 15 perc reggeli meditáció most már sosem marad el, és gyógynövény készítmények, Bach virágterápiás cseppek is segítettek talpon maradni.)

Mindenesetre az április nem csak az érkező tavasz miatt lesz talán könnyebb, hanem azért is, mert az Univerzális energiák erőt adnak nekünk.

Vigyázzunk azonban ezzel az erővel, ugyanis a puszta szavainkkal képesek lehetünk szándékunkon kívül megbántani másokat. A rendszeresen végzett bármiféle mozgás: tánc, torna, thai chi, jóga, meditáció, mind-mind a segítségünkre lehetnek, hogy meg tudjunk maradni HIGGADTAN, a középpontunkban, és onnan reagáljunk.

Ehhez hozzájön az, hogy megint egy érzékeny nappal indul a hónap, ami hajlamossá tehet arra, hogy magunkba fojtsuk érzéseinket. Megjátsszuk hűvös eleganciával, hogy minket nem érint meg semmi, közben meg este nem tudunk elaludni a napi történések miatt, mert még mindig pörögnek a gondolataink. Megesik? Sajnos ez a tendencia most mindenkire hatással van.
Továbbra is arra bátorítok mindenkit, megfontoltan, nyugodtan, de fejezze ki az érzéseit a környezete számára, méghozzá mielőbb. Mielőtt még túlcsordulna a pohár.

Miért fontos ilyenkor a reggel végzett meditáció? 🧘‍♂️
Képzeljétek el, pszichológiai kutatások bizonyították, hogy aki rendszeresen meditál, annak magasabb lesz az érzelmi intelligenciája, könnyebben boldogul az életben, egyszerűen azért, mert megtanul NEM ZSIGERBŐL reagálni.
Amikor ugyanis leülünk azzal a szándékkal, hogy meditálunk, megpróbáljuk elkerülni a mozgást. Ha lenyugszik és ellazul a test, akkor ugyanez történik az elménkkel is. Hiába viszket az orrom, vagy csiklandoz egy hajszál, nem reagálok, várok 1-2 percet. Lehet el is múlik az érzés. Ha nem múlik el, akkor nagyon lassan, óvatos mozdulatokkal korrigálok.
Holott, a zsigeri reakcióm az lenne, hogy mondjuk azonnal odakapok, és megvakarom az orromat. 
Szóval a meditáció gyakorlása közben ezt is gyakoroljuk: nem reagálok azonnal, szétválasztom a zsigeri reakciót az impulzustól, és tudatos, késleltetett választ adok.
Ha ezt gyakorlom rendszeresen, akkor az életben, kihívásos helyzetekben is működtetni tudom. Bárki bosszant, vagy ingerel fel, nem zsigerből válaszolok, hanem megfontoltan, és (remélhetőleg  ) kedvesebben. 
Ehhez azonban tényleg rendszeresség és folyamatos gyakorlás szükséges.
Megéri azonban, hiszen előbb-vagy utóbb az élet minden területére kihat, és jobban fogtok boldogulni, egyszerűen kedvesebben reagáltok, és így a környezettől is kedvesebb reakciókat kaptok vissza.
Így lehet egy pozitív spirált beindítani.

Ha reggelre ☀️ teszed a gyakorlás időpontját, akkor annak pozitív hatásait érezni fogod egész nap. 

Simon Sinek-et idézném, egyik kedvenc motivációs előadómat:
“Kezdd el kicsiben. Vagy valahogy. Csak kezdd el!”

Szóval, ha napi 5️⃣ perccel kezded: tökéletes. Olyan célt tűzz ki Magad elé, ami reálisan megvalósítható, de azért legyen benne kihívás. 

Jó gyakorlást, kitartást, szép tavaszi napokat, sok napsütést és mindenekelőtt jó egészséget kívánok Nektek! 🌈🌷🌹🌺🌸🌼

Szeretettel:
Tündi

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close