fbpx

2020 a Jang Fém Patkány éve – Kínai asztrológiai előrejelzés

A kínai asztrológia immár 5000 éves sorselemzési módszerének alapja a taoista filozófia 5 elem tana, csakúgy, mint a Hagyományos Kínai Orvoslásé. Ez az 5 elem sorban a Fa, a Tűz, a Föld, A Fém és a Víz. Figyelembe véve, hogy mindegyiknek van Jang és Jin minősége is, máris 10 darab őselemet kapunk. Ezek hordozzák a horoszkópban az égi üzenetet: azt, amit mindenképp meg kell tapasztalnunk. Az elemek alatt helyezkednek el az állatövi jegyek, amik inkább a viselkedésünket írják le. A viselkedésünkön – bár sokszor nem könnyű – de mégis van lehetőségünk változtatni.

A köztudatban az állatjegyek terjedtek el inkább, de a teljes képet az elem és alatta az állatjegy együtt adja. 12 állatjeggyel dolgozunk, csakúgy, mint a nyugati asztrológia, de ezek más időpontban indulnak, és más üzeneteket hordoznak.

2020 a Patkány éve

A Kínai Asztrológiának is van többféle ága. A négyoszlopos sorselemzésben, amit én is tanultam, a Hsia naptárt vesszük figyelembe, nem a holdnaptárt. A Hsia naptár szolár naptár, tehát a Föld Nap körüli útját tekinti egy évnek. A holdnaptár szerint 2020-ban január 25-én indult a kínai új év, míg a Hsia naptár szerint minden évben február 4-én indul.

Szóval 2020. február 4-én elindult a Jang Fém Patkány éve. A Jang Fémhez a kínai asztrológiában a harcos képe kapcsolódik. Nem a terpasztal fölé hajló stratégáé, hanem azé a harcosé, aki karddal a kezében vezeti a többieket a csatába.

De hogyan tudjuk ezt értelmezni a XXI-ik században?

Azt tapasztalhatjuk 2020-ban, hogy keményen meg tudunk küzdeni a céljainkért. Amit eddig halogattunk, vagy nem volt kedvünk megcsinálni, de fontos az életünkben, most elérhetővé válik. Lesz erőnk küzdeni érte.

Általában véve mindenki kicsit harciasabb lesz emiatt. Akkor lehet gond, ha valakinek nincs célja, és csak össze-vissza vagdalkozik. Ezért azt javaslom, hogy szánjunk egy kis időt még most, az év elején arra, hogy végiggondoljuk, mi az, ami értéket képvisel az életünkben, mik azok a célok, amiket szeretnénk elérni. Ezeket írjuk össze, és tartsuk szem előtt. Ha megvan a cél, akkor az erőt, amit a harcos energiája ad nekünk, a megfelelő irányban fel tudjuk használni.

A Fém elemhez tartozik a védelem, így az immunrendszerünk erősítése elsődleges szerepet kap. Érdemes sokat kint lenni a természetben, friss levegőn, és ezt mozgással összekötni. A Hagyományos Kínai Orvoslásban a Fémhez a tüdő, a vagtagbél, az orr és a bőr kapcsolódik. Így ha kibillenünk az egyensúlyunkból ezeken a területeken jelentkezhetnek tünetek.

A harcos gyengesége pont az, hogy nem meri a gyengeségét kimutatni. Ő mindig erősnek akar látszani, pedig valójában nem mindig az. A 2020-as év tanítása, hogy merjük kimutatni, ha elgyengültünk. Ha elfáradtunk, szánjunk időt a pihenésre, és ami a legfontosabb: kérjünk segítséget a barátainktól. Biztosan számíthatunk rájuk. Tervezzük be ne csak a céljainkat, hanem a pihenésünket is. Segíthet a feltöltődésben egy levendula olajos esti fürdő, egy talpmasszázs lefekvés előtt, vagy egy lágy, nyugtató zene. A Bach virágterápiában a „kimerült harcos” részére a Tölgyfa eszenciát szoktuk ajánlani. Ha titkoljuk az érzéseinket a külviálg elől, és álarcot hordunk, az hosszú távon kimerítő. Ebben az esetben az Apróbojtorján eszenciája jöhet szóba segítségként.

Eddig az égi üzenetről volt szó, a Fémről. A Jang Fém alatt viszont a Patkány helyezkedik el, aki az első az állatok sorában. (Erről az alábbi minivideóban beszéltem). Ez azt is jelenti, hogy új 12 éves ciklus indul most a kínai asztrológiában. Valaminek a lezárásához értünk januárban, és új energiákkal új feladatokkal fogunk szembesülni a következő 12 évben.

A Patkány évében megkapjuk a Patkány energiáját, ami a Víz elemhez kötődik minden erősségével és gyengeségével együtt. A Patkány okos, intelligens, céltudatos és becsvágyó, valamint jó szervező. Idén azt tapasztalhatjuk, hogy váratlan szituációkban ügyesen felmérjük a lehetőségeket és ki is tudjuk használni őket. Csak bízzunk a megérzéseinkben! Céljaink érdekében szorgalmasan dolgozunk, de legyünk óvatosak, és vegyük figyelembe a környezetünk igényeit is. Nehogy ránk süssék, hogy törtetőek vagyunk. Idén könnyebben megy a barátkozás, flörtölés, várhatóan felpezsdül a társasági életünk.

Ugyanakkor a Víz elem kapcsán megeshet, hogy érzékenyek, érzelmileg hullámzóbbak leszünk időnként és ha rossz passzba kerülünk kritikusak is tudunk lenni.

Ha azt tapasztaljuk, hogy érzelmi életünk kisebb hullámvasúthoz hasonlít, akkor egyrészt tudasosítsuk magunkban, hogy talán nem is olyan vészes a helyzet, mint ahogy éppen megéljük, és lehet, hogy másnap már mindent másképp látunk. Az érzelmi kiegyensúlyozás legfőbb eszköze az, ha rendszeresen időt fordítunk olyan tevékenységekre, amikben el tudunk lazulni és önmagunkban elmélyülni. Nekem a legtöbbet a természetjárás segít, és persze a jóga, meditáció. De mindenkinek más lehet a feltöltődés forrása: pl. tai chi, festegetés, zenélés, sport és a sort sokáig folytathatnám. Bármelyik tevékenység esetén a rendszeresség kulcsfontosságú ahhoz, hogy érzelmi stabilitásunkat meg tudjuk őrizni. A gyógynövények közül segíthet a macskagyökér tea vagy az orbáncfű olaj. (Mindkettő támogatja az érzelmi stabilitást, de az utóbbi fényérzékenységet okoz, így ha napra megyünk kerülendő az alkalmazása.) A Bach virátterápiából a Szikárkát szoktuk javasolni szélsőséges érzelmi állapotok esetén. Ha pedig elégedetlenek lennénk magunkkal vagy a környezetünkkel, a Bükkfa jöhet számításba.

Támaszunk lehet ha van egy társunk, akiben megbízhatunk, akire számíthatunk. Ha nincs párunk, a Patkány évében jó esélyünk lesz rá, hogy találkozunk valakivel, akivel kölcsönösen megdobogtatjuk egymás szívét.

Összességében véve a változások évére számíthatunk 2020-ban. Ha vannak céljaink, megkapjuk hozzá az energiát, hogy megküzdjünk értük. A lehetőségeket fel fogjuk ismerni, csak bízzunk a megérzéseinkben, és lépjünk, amikor itt az ideje. Ha a sok változás közben pedig stabilitásra vágyunk, akkor Önmagunkban biztosan megtaláljuk.

A fenti általános előrejelzésen túl a személyes előrejelzés további plusz információkkal szolgál és segítséget jelenthet a következő év energiáinak kihasználásában.

Ha úgy érzed kíváncsi vagy mit tartogat Számodra 2020 várlak szeretettel óbudai stúdiómban egy személyes beszélgetésre. További részletek a weboldalamon találhatók: https://balazstunde.com/eves-elorejelzes-keszitese/

Ha 2020-ban szívesen hallgatnál és olvasnál több ilyen jellegű havi előrejelzést, akkor szeretettel látlak a zárt Facebook csoportomban: https://www.facebook.com/groups/381675845766013/

Sok sikert és kiegyensúlyozott, boldog új évet kívánok minden Kedves olvasónak!

Balázs Tünde

Leave a Reply

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close