fbpx

Malacod van! – 2019 Novemberi előrejelzés

2019 a Disznó éve a kínaiak szerint és ezen belül november 7-én elindul a Disznó hava is. Remélem eddig jó éved volt, mert amilyen ez az év volt, arra ez a hónap rátesz még egy lapáttal. 🙂

Viccet félretéve összeszedtem néhány hasznos gondolatot novemberre.

 1. Első az EGÉSZSÉG!Jó-jó, sokat halljuk, hogy egészségmegőrzés, meg minden, de most tényleg ez kerül a figyelem középpontjába. Az az igazság, hogy fel is erősödik bennünk a “kis hang”, és valójában tudjuk jól, hogy mi az, amit meg kellene tennünk. Legyen az egy szűrővizsgálat, vagy kontroll, vagy állapotfelmérés, esetleg rossz szokás, amiről tudjuk, hogy meg kellene szabadulnunk tőle… A Disznó hava szembesít bennünket vele, hogy tegyük meg az eddig halogatott lépéseket. Vigyázzunk Magunkra! Megelőzni mindig könnyebb, mint meggyógyítani.
  woman-2827304_1920

  Szóval, mi az első dolog, ami eszedbe jut, ha felteszed Magadnak a kérdést:
  MI AZ AMIT MEG KELLENE TENNEM AZ EGÉSZSÉGEM ÉRDEKÉBEN?
  Megvan a válasz? 🙂 Tedd is meg! Ha nem megy egyedül, kérj segítséget nyugodtan.

 2. TITKOK, MEGÉRZÉSEK

  Ahogy fent is írtam erősödnek a megérzéseink ebben az időszakban. Felszínre kerülhetnek titkok is. Alkalmas időszak arra, hogy magunkon dolgozzunk, önismerettel foglalkozzunk, meditáljunk.
  buddha-525883_1920
  Ez az időszak segít a felszínre hozni elavult gondolatmintákat, vagy viselkedésmintákat.Elég szigorúan szembesítve leszünk, nincs kibúvó.  🙂
  Mondok erre egy példát.
   Járt nálam egy hölgy. Panaszkodott, hogy nem tud lefogyni, pedig már alig eszik.  Na igen ám, de kiderült, hogy alig iszik vizet! Így a szervezete hiába méregtelenít,  nem tud kiürülni, nincs, ami kimossa. Olyan, mintha a lakásomat fél liter vízzel  akarnám felmosni. Ugye Te sem tennél ilyet? Akkor a testemmel miért teszem?  Picit tovább beszélgettünk, és felszínre jött egy banális történet. A hölgy édesanyja  gyerekkorukban állandóan azt mondogatta: “Ne igyál annyit, béka nő a hasadba!”  Hát, ez annyira beégett neki, hogy így negyven felé közeledve még mindig nem  ivott annyit… 

  Ilyen tényleg nagyon régi, elavult dolgokról is szó lehet. Utána megyünk az önkorlátozó hiedelmeinknek? Ha igen, akkor lehetőségünk van, hogy tudatunk fényében feloldjuk ezeket.

 3. MULTITASKING

  Na, ha hajlamos vagy túl sok feladatot vállalni, akkor ez novemberben még inkább így lesz!
  Az az igazság, hogy sok-sok jó ötletünk támadhat, sok dolgot szeretnénk megcsinálni, de befejezve csak akkor lesz, ha szigorúak és következetesek leszünk magunkhoz. 
  Ez az az időszak, amikor előfordulhat, hogy belekezdek ezer dologba, és úgy fekszem le aludni a nap végén, hogy ajaj, egyet se fejeztem be, elúsztam a teendőkkel.
  Megoldás: tennivalók listája.
  Szigorún rangsorolva.
  Előre a fontosabb teendők, és a végére sorolva a “jó lenne, ha ez is meglenne” feladatokat.todo list

  Van egy ilyen 5 perces szabály, nem tudom ismeritek-e? Ha valamit 5 perc alatt el tudok intézni, akkor inkább elintézem, minthogy felírjam a tennivalók közé. Ez nagyon hasznos, csak akkor veszélyes, ha sok ilyen apró-cseprő üggyel megy el a nap. Szóval, a fontos, és időigényes feladatokat tényleg tervezzük be, kényelmesen hagyva rá időt. Ja, és ne feledkezzünk meg a pihenésről sem! Hisz az is fontos. 🙂

 4. ARATÁS 

  Ki mint vet, úgy arat! 
  Amilyen a mosdó, olyan a törölköző.
  Amilyen az “Adjon Isten!” olyan a “Fogadj Isten!”
  Soroljam még? Ez tulajdonképpen a karmáról szól. Hogy tetteink következménye visszatér hozzánk.
  Kedves, segítőkész, udvarias voltál? Ezt kapod vissza. Nem? Akkor azt kapod vissza.
  karma
  A novemberi csillagállás kifejezetten az érzelmekről szól. Az érzelmekre alapozva rá tudod venni az embereket, hogy kövessenek Téged. Alacsony szinten azonban ez érzelmi zsarolás lehet. Amikor olyan dolgokra veszem rá az embereket, amit ők nem akarnak. Például: “Na, kisfiam, majd bánni fogjátok, ha én már nem leszek!”
  Ismerős? Ne hagyjuk magunkat megzsarolni, és figyeljünk oda a másikra is. Ha ő nem akar valamit mi se zsaroljuk ki belőle. Ismeritek a Karinthy-féle mondást: “Te, ne menj éjszaka azon a sötét, elhagyott vidéken. Még leütsz valakit!”
  Szóval mi is figyeljünk oda, ha rá szeretnénk venni valakit valamire.
  Mert úgyis visszakapjuk! 🙂

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close