fbpx

Hogyan legyünk megértőbb szülők

Volt nálam egy hölgy asztrológiai elemzésen. Azon túl, hogy az ő horoszkópját megnéztük, kérte, hogy nézzük meg a férjéét is, hogyan tudná a kapcsolatukat harmonikusabbá tenni. Tetszett neki az elemzés, ezért kérte hadd jöjjön még egy alkalommal, és nézzem meg a két fia horoszkópját is, velük kapcsolatban is volt kérdése. Itt szeretném leszögezni, hogy másik ember horoszkópja magánügy. Csak abban az esetben nézem meg, ha a hozzám forduló először a saját erősségeivel/gyengeségeivel tisztába jön, és ehhez képest próbálok segíteni abban, hogy a szeretteit, hozzá közelállókat jobban megértse, elfogadja, és javítani tudjon a kapcsolatain.

Szóval megnéztem a két fiú horoszkópját. Valamiben hasonlítanak, mindkettejük FÉM típusú ember. A fém típus védelmező, harcos, és rendkívül jó vezető. Viszont a kínai asztrológiában két fajta fém van: a Jang Fém és a Jin Fém. A közös tulajdonságokon túl vannak nagy különbségek is. A Jang Fém az, aki belemegy a csatába, ő a harcmezőn állva vezeti előre a csapatot. A Jin Fém a stratéga, aki átlátva a helyzeteket a háttérből irányít.

jang fém férfi
Jang Fém férfi

Mai modern világunkban úgy a legegyszerűbb a két fémet megkülönböztetni, hogy a Jang Fém szereti a praktikus, hasznos egyszerű dolgokat, és megcsinál bármit, a piszkos munkát is elvégzi. Ezzel szemben a Jin Fém szereti az egyedi, különleges dolgokat, és nem szereti a kezét bepiszkítani. (A Jin Fém férfiből biztos nem lesz autószerelő… 🙂 hiszen más erősségei vannak.)

jin fémférfi

Nos visszatérve a kiindulási sztorihoz, ez az anyuka amiatt aggódott, hogy mindig a kisebbik fia porszívózik, a nagyobbat sehogy sem lehet rávenni, és neki lelkiismeret-furdalása van, hogy a kisebbik gyerekkel „rosszabbul” bánik.

Szerintetek melyik gyerek a jin és melyik a jang fém? 🙂

Megnyugtattam az anyukát, hogy a kicsinek valószínűleg nem esik nehezére a porszívózás, lazán megcsinálja, a nagyobbik viszont bizonyosan utálja. Inkább próbáljon olyan házimunkát rábízni a nagyobb fiúra, ami nem jár olyan nagy kosszal. Ő is vegye ki a részét a munkából, de ettől függetlenül kaphat testhezállóbb feladatokat.

Másrészt: anyuka említette, hogy szeretné ugyanazt megadni a kicsinek, amit a nagy megkapott. De kérdem én, szerintetek a kicsi ugyanazoknak a dolgoknak örülne? A képen látható két férfinak ha ajándékot vennél, ugyanazt vennéd? Én biztosan nem…

Amikor több gyereked van, és szeretnéd ugyanazt nyújtani mindkettőnek, jusson eszedbe, hogy nem biztos, hogy ugyanaz teszi őket boldoggá! Inkább kérdezd meg minek örülne, vagy mire van szüksége? Felesleges időt/pénzt takarítunk meg azzal, ha tisztázzuk a gyerekekkel, ahelyett, hogy megpróbálnánk kitalálni. Ráadásul a gyerek személyisége is fejlődik, ha megtanulja végiggondolni a saját szükségleteit, és ezt ki is tudja és meri fejezni.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close