fbpx

Egyensúlyvesztéstől az új egyensúlyig

Épp a fenti című könyv került a szemem elé, és elolvasván az ajánlóját megfogalmazódott bennem, hogy erről cikket kell írnom, mert megint olyan pontot találtam, ahol a pszichológia és az asztrológia összekapcsolódik.

A Kínai Asztrológia úgy tartja, hogy életünkben 10 éves periódusok váltogatják egymást, ún. “szerencseoszlopok”. Ilyenkor új életfeladatokkal szembesülünk, és ehhez meg is kapjuk a szükséges új energiákat. Igen ám, de ez csak a nevében “szerencse” oszlop. A valóságban jöhetnek nehézségek, kellemetlen helyzetek is csakúgy, mint kellemes újdonságok.

Megesik, hogy nem tudunk mit kezdeni a kialakult új helyzetekkel. Lehet csak azt érezzük az a munka, amit eddig végeztünk már valamiért nem olyan jó. Lehet a kapcsolatunk változik meg valakivel, akivel korábban egy hullámhosszon voltunk. Nem értjük mi történt? Miért kerültem ilyen helyzetbe? Mi változott? Most mit csináljak? Merre induljak?

változás3

Gyakran tapasztalom, hogy a hozzám fordulók épp egy új szerencseoszlopba léptek. Őszintén szólva nem vagyok meglepve, és örülök, hogy eltaláltak hozzám.

iránytűIlyenkor felfedem előttük, hogy milyen új lehetőségek várnak rájuk, és min gondolkozzanak el, mi lehet a változás üzenete.

Mert az élet tengerén is jól jön az iránytű.

 

óra

Teljesen változó, hogy kinek mikor indul el egy új szerencseoszlop. Tehát nem úgy történik, hogy 10 éves korunkban, aztán 20 éves korunkban változik, hanem pontos számítások alapján elindul 0 és 10 éves korunk között valamikor, és onnantól fordul 10 évenként.

Ez a változás néha kibillent minket a jól megszokott életvitelünkből, egyensúlyunkból. A Kínai asztrológia viszont megmutatja az utat, és segít megtalálni az új egyensúlyt.

Végezetül a könyv, amely e bejegyzést ihlette:

Bagdy Emőke, Buda László, Koltai Mária, Pál Ferenc, Szondy Máté:
Az egyensúlyvesztéstől az új egyensúlyig

A könyv ajánlóját bemásolom, változtatások nélkül:

“Nehezen megszerzett egyensúlyunkat könnyen elveszíthetjük, aminek oka lehet valamilyen külső történés, változás, trauma, de akár belső átalakulás is, amelyet nem mi kívántunk, és tehetetlennek érezzük magunkat vele szemben. Például: a munkánk, amit korábban kifejezetten szerettünk, már nem elégít ki, sőt, nehezen hordozható teherré válik. Vagy: rémülten tapasztaljuk, hogy megváltoztak partnerünk iránt az érzéseink, már nem vagyunk boldogok vele, esetleg valaki másra vágyunk.
Ami volt, elmúlt, most pedig nem tudjuk, merre tovább. Ez az állapot érthető módon nagy bizonytalansággal, stresszel, gyakran bénult rémülettel jár együtt. Az egyensúlyvesztés azonban nem tragédia, csupán átmeneti időszak két életszakasz között – de lehet belőle akár tragédia is, ha félreértjük, és kétségbeesésünkben rossz válaszokat adunk rá.
Vajon mibe kapaszkodhatunk a nehéz, képlékeny időszakokban? Miből meríthetünk ilyenkor erőt? Milyen módszereket, technikákat érdemes kipróbálni? Mi segítheti a tájékozódásunkat? Miként fejezheti ki a testünk tünetek, betegségek formájában a kóros egyensúlyt? Mikor és miért lehet hasznos az egyensúlyvesztés? Hogyan indulhatunk kifelé a káoszból?
A kötet szerzői gyakorló lélektani szakemberek, akik számos érdekes esetismertetésen keresztül mutatják meg, miként juthatunk el az egyensúlyvesztéstől az új egyensúlyig.”

Forrás: https://www.animakonyv.hu

 

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close